Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπελέρης: Κρίθηκε ένοχος από την αλβανική δικαιοσύνη - 2 χρόνια φυλάκιση

Μπελέρης: Κρίθηκε ένοχος από την αλβανικ...

Στον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, επιβλήθηκαν 18 μήνες με τριετή αναστολή

Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης, με αλβανικό δικαστήριο να τον καταδικάζει σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Παράλληλα, σε 18 μήνες με 3ετη αναστολή καταδικάστηκε ο στενός συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης.

Στην απολογία του, ο Φ. Μπελέρης άσκησε σφοδρή κριτική διαδικασία, κάνοντας λόγο για δίκη «που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία».

Σχολίασε, δε, πως «οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να τα στείλουν στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, μήνυμα ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, διαμαρτυρήθηκε για τα εισαγγελικά πορίσματα, υποστηρίζοντας ότι «δείχνουν ξεκάθαρα μια μνημειολογία ανυπόστατων ψεμάτων» και κατηγόρησε ευθέως την εισαγγελία πως επιχειρεί να καλύψει «γκάφες και λάθη» της αλβανικής αστυνομίας.

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν δεχτήκατε κανένα από τα αιτήματά μου για πραγματογνωμοσύνη. Δεν υποχρεώσατε την κρατική αστυνομία να υποβάλλει ενώπιον του δικαστηρίου την παράνομη απόφαση για την πληρωμή του μάρτυρα. Δεν φέρατε τον μάρτυρα στο ακροατήριο για αντιπαράθεση με το πρόσωπο της φωτογραφίας, που η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι είναι ο μάρτυρας», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Όλες οι αποφάσεις σας ήταν πολιτικές αποφάσεις. Η άρνηση της ειδικής άδειας για την ορκωμοσία ήταν επίσης πολιτική απόφαση, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες. Αυτό το σκέλος της απόφασης απορρίφθηκε από το Εφετείο».

Νωρίτερα, με επιστολή του, ο φυλακισμένος, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απευθύνθηκε στους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Eνωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις