Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ο Δήμος μας γλύκανε την πίκρα»- H εστίαση θα πληρώσει σχεδόν τα διπλάσια τέλη από πέρυσι, αλλά μειωμένα κατά 10% από ό,τι σχεδιαζόταν

Πάτρα: «Ο Δήμος μας γλύκανε την πίκρα»- ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πριν λίγες μέρες οι αυξήσεις που ακουγόταν ότι σχεδιαζόταν να γίνουν στα τέλη ήταν από 100-300% με αποτέλεσα να υπάρχει τεράστια ανησυχία για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων

«Ο Δήμος μας γλύκανε την πίκρα» λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Πάτρα για τα τέλη που θα πρέπει να πληρώσουν στον Δήμο προκειμένου να μπορούν να έχουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους.

Αν και οι αυξήσεις που ακούγονταν αρχικά ήταν τεράστιες και «έκοβαν τα φτερά» των επιχειρηματιών, τελικά αποφασίστηκε μείωση 10% στα ποσά της αρχικής εισήγησης, πράγμα που αφήνει τον κλάδο να αισιοδοξεί ότι ίσως μπορεί να ανταπεξέλθει, παρά τις αυξήσεις.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες οι αυξήσεις που ακουγόταν ότι σχεδιαζόταν να γίνουν στα τέλη ήταν από 100-300% με αποτέλεσα να υπάρχει τεράστια ανησυχία για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. Οι επιχειρηματίες ζητούσαν συνάντηση με το Δήμαρχο και τόνιζαν ότι πρώτη φορά ο Δήμος προχωρά σε τέτοιες αποφάσεις χωρίς να έχει συζητήσει με τον κλάδο.

‘Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο thebest.gr ο Τάκης Ματθαιόπουλος, γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, «ο Δήμος με την απόφασή του μας γλύκανε την πίκρα καθώς αυτή είναι πιο κοντά στην πρότασή μας. Είχαμε προτείνει οι αυξήσεις να γίνουν σε βάθος τριετίας. Φέτος να γίνει αύξηση 50%, του χρόνου 75% και τρία χρόνια να φτάσουμε στο 100%. Με την απόφαση που πάρθηκε τελικά φαίνεται ότι δε θα έχουμε άλλες αυξήσεις και με την παρούσα κατάσταση ελπίζουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε».

Όπως εξηγεί ο κ. Ματθαιόπουλος, «ένα μαγαζί στη Ρήγα Φεραίου, πέρυσι πλήρωνε 35 ευρώ ανά τμ, φέτος σχεδιαζόταν να πληρώσει 70 ευρώ ανά τ.μ. και με τη μείωση θα πληρώνει 63 ευρώ».

Η επόμενη πρόκληση τώρα για την εστίαση είναι το Καρναβάλι ωστόσο η μεγαλύτερη αγωνία πλέον για τον κλάδο στρέφεται γύρω από την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στους αιγιαλούς.  «Την περίοδο του Καρναβαλιού η δουλειά αυξάνεται. Μέλημά μας αυτές τις ημέρες είναι να προστατεύσουμε τη στεγασμένη εστίαση ενώ από εκεί και πέρα προχωρώντας προς το Πάσχα η αγωνία μας είναι τα τραπεζοκαθίσματα στους αιγιαλούς. Με βάση το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε η κατάσταση που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα καταστήματα πάνω σε αιγιαλούς με το άνοιγμά τους θα είναι δύσκολη. Καθώς θα πρέπει τα τραπεζοκαθίσματα να απέχουν 4 μέτρα τουλάχιστον από την παραλία θα υπάρχει πρόβλημα αδειοδότησης για πάρα πολλά μαγαζιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα περιοχής που θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση είναι ο Ψαθόπυργος» λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.   

Να σημειώσουμε ότι και οι ποινές για τέτοιου είδους παραβάσεις είναι πολύ πιο αυστηρές πλέον και προβλέπουν έως και κλείσιμο της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις