Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τυπικό ΟΚ για το παλιό δάνειο, γερμανική σφραγίδα για το νέο

Τυπικό ΟΚ για το παλιό δάνειο, γερμανική...

Προς εθελοντική επιμήκυνση δανείων από τις τράπεζες

Η γερμανική πρόταση, η οποία συνίσταται στην εθελοντική επιμήκυνση των δανείων που έχουν χορηγήσει προς την Ελλάδα οι τράπεζες φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον με βάση τα όσα δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Αν και στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πιθανότατα δεν θα υπάρξουν αποφάσεις – τουλάχιστον ανακοινώσιμες – ο κ. Όλι Ρεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κομισιόν εργάζεται επί ενός σχεδίου σύμφωνα με το οποίο οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν εθελοντικά τις πιστώσεις τους προς την Ελλάδα, λύση την οποία προωθεί το Βερολίνο.

«Επεξεργαζόμαστε μία συμφωνία με βάση την πρωτοβουλία της Βιένης, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες θα επεκτείνουν τη διάρκεια των δανείων τους, και αυτό σε εθελοντική βάση», διευκρινίζει ο ευρωπαίος επίτροπος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ρεν προειδοποιεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ότι τα περιθώρια για επίτευξη συναίνεσης εξαντλούνται, σημειώνοντας ότι «οι Ελληνες πολιτικοί δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο».

«Υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες βοηθάμε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αναθερμάνει την οικονομία, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον, εάν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα στηρίξουν το πρόγραμμα», σημειώνει.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι εξήγησαν στους Έλληνες, πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί συναίνεση στη χώρα. Αυτό συνέβη στην Ιρλανδία, συνέβη στην Πορτογαλία, γιατί δεν μπορεί να είναι εφικτό στην Ελλάδα;», διερωτάται.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες, κατά τις οποίες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες μπαίνουν στην άκρη και λαμβάνονται θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά