Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Πάτρα - 3 κορυφαίες επαγγελματίες στον χώρο του fitness μιλάνε στο THE BEST

Πάτρα - 3 κορυφαίες επαγγελματίες στον χ...

Β. Παναγιωτοπούλου, Β. Τσιντώνη & Ε. Γιαννουλάτου, μάς υπόσχονται υγεία, ευεξία & καλλίγραμμο σώμα

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι Ρωμαίοι, μια στάση ζωής αυταπόδεικτα ωφέλιμη μέχρι σήμερα που ο σύγχρονος τρόπος ζωής την κάνει πιο επιτακτική από ποτέ. Ο σημερινός τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες και η σωματική δραστηριότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη συνδυαστικά υγιούς σώματος και πνεύματος και το Fitness αναδεικνύεται ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνδέονται με την υγεία και την ευεξία, αφού αφορά συνολικά τη σωματική υγεία, τη δύναμη, την ευλυγισία, την καρδιοαναπνευστική αντοχή και την ψυχική ανάταση.

Τα οφέλη για την υγεία από την τακτική άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα είναι δύσκολο να αγνοηθούν και σίγουρα όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν άσκηση, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σωματική ικανότητα.

Για όλα αυτά μιλήσαμε με τρία γυμναστήρια της Πάτρας, που μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες:

ΒΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - MV FITNESS CENTER

To MVFitness Center προκύπτει από τα αρχικά γράμματα "Modus Vivendi" που σημαίνει "τρόπος ζωής". Ιδρύθηκε το 2011 στα Υψηλά Αλώνια της Πάτρας και πλέον στεγάζεται σε έναν όμορφο και άνετο χώρο 200 τμ, με μεγάλο εξωτερικό χώρο για αθλοπαιδιές και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης κοντά στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Το σύνολο των υπηρεσιών του εστιάζει κυρίως στη λειτουργική προπόνηση.   

"Στο πλαίσιο των παροχών μας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η μυϊκή ενδυνάμωση, η αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών, η ανάπτυξη των ικανοτήτων και  προετοιμασία αθλητών και  η ανάπτυξη της γενικότερης φυσικής κατάστασης.  Η επιστημονική προσέγγιση, η σωστή καθοδήγηση και η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο του fitness και του αθλητισμού, σε συνδυασμό με τα ολιγομελή τμήματα και την απόλυτη εξατομίκευση των προγραμμάτων εκγύμνασης, θέτουν πολύ υψηλά όρια  στην ποιότητα των υπηρεσιών μας. Αυτός είναι και ο λόγος που μας κάνει να ξεχωρίζουμε!" αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του χώρου, Βούλα Παναγιωτοπούλου και Γιώργος Βαγιώτης.

Η φιλοσοφία του MV Fitness Center, άσχετα με το είδος της υπηρεσίας που μπορεί κάποιος να επιλέξει, εστιάζει στη ποιότητα της εκτέλεσης  των ασκήσεων και στην τήρηση του πρωτοκόλλου της προπόνησης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται πρωτίστως η ευρωστία του ασκούμενου αλλά και η αποδοτικότητα σε σχέση με το χρόνο που αφιερώνει για γυμναστική.

 Το σύνολο των υπηρεσιών απευθύνεται από παιδιά του δημοτικού μέχρι και την τρίτη ηλικία, ενώ όσο για το επίπεδο από τον πιο αρχάριο έως και τον πιο προχωρημένο αθλητή.

"Ρωτήστε μας να σας καθοδηγήσουμε στην καταλληλότερη επιλογή προγράμματος που ταιριάζει στις δικές σας αναάγκες. Μπορείτε να επιλέξετε προγράμματα δυναμικού χαρακτήρα όπως το Cross Functional Training, μπορείτε αν είστε αρχάριοι ή έχετε καιρό να γυμναστείτε να επιλέξετε πιο ήπιους ρυθμούς όπως το Workout με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Τέλος, μπορείτε να γυμναστείτε με τη γνωστή μέθοδο του Pilates Mat Equipment σε ομαδικη μορφη ή ένα πλήρως εξατομικευμένο μάθημα με τον γυμναστή σας 1 προς 1", αναφέρουν και οι δύο.

Info:

MV Fitness Center

Γεωρ. Τοπάλη 3, Πάτρα - T.: 2614000416

MVFitness.gr

Insta: https://www.instagram.com/mvfitness.gr

Fb: MVFitness center

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΝΤΩΝΗ - ROYAL FITNESS PILATES BY VASILIKI

Το Royal Fitness Pilates by Vasiliki ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 10 χρόνια, στο κέντρο της Πάτρας, Μαιζώνος 122 και Γούναρη, σε έναν ζεστό, φωτεινό και φιλικό χώρο, δίνοντας έμφαση στην εκγύμναση με τη μέθοδο pilates, παρέχοντας επιπλέον και άλλα είδη γυμναστικής.

Στο γυμναστήριο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο studio με όργανα pilates και με προγράμματα διαμορφωμένα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, MSc στην Αποκατάσταση Βασιλική Τσιντώνη.

Διαθέτει επίσης αίθουσα ομαδικών προγραμμάτων, δηλαδή pilates mat and props, yoga, cardio, fitness, trx, καθώς και μηχανήματα για αερόβια γυμναστική.

"Σκοπός μας είναι να βρούμε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός, να κάνουμε την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς του. Υπάρχει συνεχής επίβλεψη και καθοδήγηση από καθηγητές  φυσικής αγωγής. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου και τον τρόπο σκέψης, δουλεύοντας με ασφάλεια, σεβόμενοι το σώμα του και τα όριά του, αποφεύγοντας τραυματισμούς και κάνοντας την άσκηση μια ευχάριστη και ωφέλιμη διαδικασία. Γι' αυτό και έχουμε δώσει έμφαση στη μέθοδο pilates, η οποία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, κάθε επίπεδο φυσικής   κατάστασης, για αποκατάσταση τραυματισμών και για ειδικούς πληθυσμούς (τρίτη ηλικία, εγκυμοσύνη, κ.λπ.)" αναφέρει η κυρία Τσιντώνη.

Τα προγράμματα γυμναστικής στο Royal fitness απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από μαθητές μέχρι και ασκούμενους 80+, σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η γυμναστική στον χώρο αυτό αφορά αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τα μυοσκελετικά προβλήματα που έχουν, αλλά και όσους θέλουν να βάλουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, αποκομίζοντας τα πολλαπλά οφέλη της.

Υπάρχουν προγράμματα γυμναστικής κατάλληλα διαμορφωμένα για αποκατάσταση τραυματισμών και για την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει Pilates equipment/reformer, pilates mat and props, yoga, trx, fitness ή cardio.

"Το ιδανικό πρόγραμμα για έναν αρχάριο εξαρτάται από την ηλικία του, τη φυσική του κατάσταση και τους στόχους που θέτει, γι' αυτό προτείνεται το ανάλογο πρόγραμμα μετά από συζήτηση με τον ασκούμενο, έτσι ώστε να του ταιριάζει απόλυτα. Ωστόσο, όλα τα προγράμματα διαμορφώνονται έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στον κάθε ασκούμενο ξεχωριστά" σημειώνει η κυρία Τσιντώνη.

 

Info:

Royal Fitness Pilates by Vasiliki

Μαιζώνος 122 & Γούναρη, Πάτρα - T.: 2610320004

www.royalfitnesspilates.gr

Insta: www.instagram.com/royalfitnesspilatesbyvassiliki

Fb: www.facebook.com/ROYALfitnesspilatesbyvassiliki

 

 

STRETCH - ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ

Η Ειρήνη και η Κατερίνα Γιαννουλάτου, αδερφές και πλέον συνεργάτιδες στο νέο επιχειρηματικό τους εγχείρημα στον χώρο της εκγύμνασης, της αποκατάστασης και της φυσικοθεραπείας, έρχονται με έντονη διάθεση να φροντίσουν τους ασκούμενους που θα επιλέξουν το STRETCH.

"Η συγκλίνουσα φιλοσοφία και οι απόψεις μας γύρω από τη γυμναστική και κυρίως η αγάπη και το πάθος, μας οδήγησαν ένα χρόνο πριν στην απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενσαρκώσουμε το όνειρό μας μέσω του STRETCH. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να εξεύρουμε τον κατάλληλο χώρο ο οποίος θα ανταποκρινόταν στο επίπεδο παροχών που θέλαμε να προσφέρουμε, όπως και έγινε, αφού ο χώρος μας βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας διπλά στη θάλασσα" αναφέρουν και οι δυο.  

Στη συνέχεια επικεντρώθηκαν σε τρεις παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την επιχείρηση τους.

Αρχικά, συμφώνησαν στο είδος των παροχών και έτσι αποφάσισαν να συνενώσουν τον χώρο της γυμναστικής με αυτόν της αποκατάστασης και της φυσικοθεραπείας, καθώς εκ γενετής αποτελούν   συγκοινωνούντα δοχεία μαζί με τις περιφερειακές τους υπηρεσίες τις οποίες επίσης μπορείτε να απολαύσετε στον χώρο τους.

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή, διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου, ο οποίος με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών τους κατέληξε στο αισθητικό αποτέλεσμα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα.

"Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογία του ασκούμενου στον χώρο. Θελήσαμε να εξοπλίσουμε τον χώρο μας σταδιακά, επιλέγοντας πάντα τον κορυφαίο και πιο σύγχρονο εξοπλισμό της αγοράς για   όλες τις παροχές μας, φιλοδοξώντας να παρέχουμε πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στον κάθε έναν που μας τιμά με την παρουσία του" αναφέρουν οι κυρίες Γιαννουλάτου.

Στο STRETCH παρέχονται τόσο υπηρεσίες εκγύμνασης, όσο και υπηρεσίες αποφόρτισης, αποκατάστασης αλλά και θεραπείας μέσω του φυσικοθεραπευτηρίου.

Συνεπώς, ο ασκούμενος δύναται να επιλέξει ή να συνδυάσει προπονήσεις δύναμης και νευρομυϊκής συναρμογής (circuit training, functional training), personal training, pilates reformer, pilates mat και yoga, αλλά και παροχή φυσικοθεραπείας και μάλαξης.

Στον τομέα της εκγύμνασης δύναται ο ασκούμενος να πραγματοποιήσει προπονήσεις δύναμης και νευρομυϊκής συναρμογής (circuit training, functional training), pilates reformer και pilates mat.

Ο τομέας της αποφόρτισης περιλαμβάνει είτε μασάζ με ειδικό εξοπλισμό όπως βεντούζες κ.λπ., είτε ειδικές μπότες αποφόρτισης, ενώ η αποκατάσταση γίνεται μέσω των clinical pilates και των μηχανημάτων φυσικοθεραπείας.

"Η φιλοσοφία μας φέρνει στο επίκεντρο τον ασκούμενο. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η εξατομίκευση της προπόνησης για τον κάθε ασκούμενο καθώς λαμβάνονται υπόψιν   διάφοροι παράγοντες όπως η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό, η εργασία και η καθημερινότητα του κάθε ασκούμενου αλλά και οι προσωπικοί του στόχοι στο κομμάτι της εκγύμνασης. Ως εκ τούτου, για την αποφυγή συνωστισμού και για την αρτιότητα του αποτελέσματος για τον καθένα ξεχωριστά, οι ασκούμενοι προσέρχονται στον χώρο μας με προσυνεννοημένο ραντεβού. Ο κάθε ασκούμενος έχει διαφορετικές ανάγκες τις οποίες εμείς σταθμίζουμε και προσπαθούμε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς απευθυνόμαστε αφενός σε όλους όσους θέλουν να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους και αφετέρου σε όλους όσους έχουν ήδη βάλει την άσκηση στην ζωή τους και αποτελεί γι' αυτούς τρόπο ζωής, διαλέγοντας το κατάλληλο πακέτο παροχών" επισημαίνουν.

Ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τύπο άσκησης που ανταποκρίνεται καλύτερα στις εξατομικευμένες ανάγκες του δίνοντάς του τη δυνατότητα να συνδυάσει διάφορους τύπους άσκησης. Βασικός στόχος είναι η εξατομίκευση του προγράμματος κάθε ασκούμενου είτε είναι αρχάριος είτε αθλείται χρόνια συστηματικά.

Η διαμόρφωσή του εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες όπως η ηλικία το ιατρικό ιστορικό και φυσικά οι στόχοι που έχει θέσει, ήτοι η απώλεια βάρους, η ενδυνάμωση, η αποκατάσταση κ.λπ. Συνεπώς συνεκτιμώνται όλα τα ανωτέρω για τη διαμόρφωση του εκάστοτε ασκησιολογίου. Φυσικά υπάρχουν και τα κλασικά όργανα γυμναστικής όπως ο διάδρομος και το ποδήλατο τα οποία χρησιμοποιούνται ως ζέσταμα, αποθεραπεία και αποτελούν μέρος της προπόνησης.

Info:

Stretch

Ηρώων Πολυτεχνείου 88, Πάτρα - T.: 2610420738

Insta: www.instagram.com/stretch_gym_physio

Fb: Stretch Γυμναστήριο & Φυσικοθεραπεια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports