Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ο Νο1 εχθρός για τον ύπνο σύμφωνα με γαστρεντερολόγο: Αποφύγετε αυτό το ρόφημα

Πηγή: milan-gaziev/unsplash

Πηγή: milan-gaziev/unsplash

Αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις για να διατηρήσετε την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον ύπνο μας, από τη διατροφή και την άσκηση μέχρι τις καθημερινές συνήθειες.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ξυπνάνε πάντα στις 3 τα ξημερώματα

Ωστόσο υπάρχει και ένα ρόφημα που θα πρέπει να αποφύγετε αφού θεωρείται ο Νο1 εχθρός του ύπνου.

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ίσως ο Will Bulsiewicz, M.D., γαστρεντερολόγος και συγγραφέας του The Fiber Fueled Cookbook, έχει την απάντηση.

 Ο Dr. Bulsiewicz, μέσα από το Instagram του, αποκάλυψε ένα συνηθισμένο ρόφημαπου θα πρέπει να αποφεύγετε για καλύτερο ύπνο. «Σταματήστε την κατανάλωση καφεΐνης το απόγευμα, ειδικά αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε», προειδοποιεί στην αρχή του βίντεο.

Ίσως φαντάζει προφανές, αλλά ο Dr. Bulsiewicz επικαλείται έρευνα του Δεκεμβρίου 2022 στο International Journal of Molecular Sciences, τονίζοντας τις επιπτώσεις της καφεΐνης στον ύπνο και το μικροβίωμα του εντέρου.

«Πρόκειται για μελέτη σε ζώα, που δείχνει ότι η χρόνια στέρηση ύπνου λόγω καφεΐνης επηρεάζει το έντερο», εξηγεί ο ειδικός. «Μειώνει την ποικιλομορφία, επηρεάζει τη σύνθεση και τη λειτουργία του εντέρου».

Ο Dr. Bulsiewicz έχει μιλήσει ξανά για τη σύνδεση εντέρου-ύπνου, αλλά η επίδραση της ώρας που καταναλώνεται η καφεΐνη, είναι νέο εύρημα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να την αποφεύγετε εντελώς. Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν αποτελεί πρόβλημα.

«Δεν έχω πρόβλημα με την κατανάλωση καφεΐνης το πρωί, στον καφέ ή το τσάι», διαβεβαιώνει ο Bulsiewicz. «Μάλιστα, θεωρώ ότι είναι ευεργετική. Αυτό που προτείνω είναι να προσέχετε την κατανάλωση το απόγευμα. Αν σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα, είναι πρόβλημα».

Αν θέλετε να βελτιώσετε τον ύπνο σας, σκεφτείτε να αποχωριστείτε τον απογευματινό καφέ ή τσάι. Αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις για να διατηρήσετε την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being