Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για την κάθοδο στην Αθήνα - Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων

Αγρότες: Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακ...

Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες, που ετοιμάζονται για “κάθοδο” με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την Τρίτη (20/2) παρά το “όχι” του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και συνεχίζουν με αποκλεισμούς δρόμων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου η κυβέρνηση να επιτρέψει την κάθοδο με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών, την προσεχή Τρίτη (20/2), παρά το «όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

«Μπλόκο» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα - «Αν δεν μας αφήσουν, θα πάμε με το ζόρι» απαντούν

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτέρ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζίκή συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της συντονιστικής Επιτροπής Μπόκου Πλατυκάμπου.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. Υπουργό μέσα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Οι αγρότες μάλιστα, που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Η επιστροφή του ΕΦΚ
Στο μεταξύ, στη Βουλή κατατέθηκε η διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, για φέτος, και τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού στους αγρότες. Διατάξεις, με τις οποίες υλοποιούνται οι σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτά που δεσμεύτηκε», είπε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης απαντούν σε πολλά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν κινητοποιήσεις. Που να κλιμακώνονται και να διεκδικούν. Είμαι υπέρ της διεκδίκησης των αιτημάτων των πολιτών δεν είμαι υπέρ της τακτοποίησης των ημετέρων» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο μπορεί να δοθεί. Θα εμποδιστούν αν κατέβουν με τρακτέρ; Δεν μπορώ να μπω σε επιχειρησιακά και να πω πως θα λειτουργήσει η αστυνομία λέω ότι συμβολικά οι αγρότες μπορούν να διαδηλώσουν από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι θα μπορούν να εμποδιστούν οι πολίτες να πάνε στις δουλειές» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Η κυβέρνηση η εντύπωση μου είναι ότι ξαφνικά θυμήθηκε όταν είδε τα τρακτέρ τους δρόμους το αγροτικό ζήτημα. Και αποφάσισε να επιληφθεί» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης.

Το μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, επισκέφθηκε νωρίτερα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.

Πού “στήνουν” μπλόκα οι αγρότες
Στη Φλώρινα και ειδικότερα στο τελωνείο της Νίκης συνεχίζεται ο συμβολικός αποκλεισμός κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Στην Χαλκιδική στο ύψος του κόμβου Πορταριάς, κλειστή παρέμεινε η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Όπως δήλωσαν οι αγρότες ο αποκλεισμός που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί μπορεί να διαρκέσει για όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

Οι αγρότες των Γρεβενών έκλεισαν με 50 τρακτέρ το κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία. Οι αγρότες των Γρεβενών κάνουν ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους, σωματεία και φορείς να συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, τονίζοντας ότι ο αγώνας που κάνουν είναι ζήτημα επιβίωσης ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ετοιμάζοντας την κάθοδο τους στην Αθήνα για το συλλαλητήριο σύμφωνα με όσα λέει ο πρόεδρος των αγροτών Γρεβενών Ευθύμιος Σαράντης, υπογραμμίζοντας ότι ενισχύουν με δυνάμεις το μπλόκο στο τελωνείο Νίκης στα σύνορα Ελλάδας Βόρειας Μακεδονίας, το μπλόκο της Καστοριάς στο τελωνείο και στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου παραμένουν από την περασμένη Κυριακή και μαζί τους βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ.

Οι αγρότες της Ημαθίας από τις19:00 μέχρι τις 20:00 το απόγευμα του Σαββάτου (17/2) κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες των Σερρών προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού για μισή ώρα στο ύψος του Στρυμονικού όπου παραμένουν τα τρακτέρ τους. Το συντονιστικό τους όργανο αποφάσισε πως θα κατέβουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της Τρίτης με λεωφορεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις