Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με πούλμαν στην Αθήνα οι αγρότες της Αχαΐας- Σκέφτονται να κλείσουν λιμάνια

Με πούλμαν στην Αθήνα οι αγρότες της Αχα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Συνεχίζονται τα μπλόκα σε Αίγιο και Δυτική Αχαΐα

Οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι και δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα.

Οι «φωνές» των αγροτών για δυναμική παρουσία με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και με τα μπλόκα ακόμη πιο ενισχυμένα, ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, αυτή τη φορά με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, στις 20 Φεβρουαρίου.

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας, σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» είναι το μήνυμα που στέλνουν.

Παρόντες στην κινητοποίηση της Αθήνας και οι τέσσερις αγροτικοί σύλλογοι της Αχαΐας, που συντονισμένοι θα ναυλώσουν λεωφορεία για να μεταβούν στην μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει «πιο κοντά στο κράτος», όπως λένε. Στο μεταξύ και μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή, στα πλάνα τους, που βρίσκονται υπό εξέταση, είναι την προσεχή Δευτέρα, να κλείσουν συμβολικά λιμάνια και τελωνεία.  

Ο πρόεδρος του συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης, επιβεβαίωσε, στο thebest.gr ότι θα δώσουν το παρών στην Αθήνα και ότι μέχρι τότε θα βρίσκονται κανονικά, όπως κάθε απόγευμα στο μπλόκο τους, στα φανάρια τις Κάτω Αχαΐας «Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε, αποφασίσαμε από κοινού την κλιμάκωση τον κινητοποιήσεων. Την Τρίτη θα γίνει ένα συλλαλητήριο με τη συμμετοχή αγροτών από όλη τη χώρα. Είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας, η οποία θα είναι πιο κοντά στο κράτος και περιμένουμε μήπως η κυβέρνηση, εξετάσει καλύτερα τα πράγματα και μας δώσει ό,τι ζητάμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των αγροτών της Αιγιάλειας, Γιάννης Μποδιώτης, ο οποίος τονίζει στο thebest.gr: «Συντονισμένη όλη η Αχαΐα, με πούλμαν θα είναι την Τρίτη στην Αθήνα. Την περιμέναμε μια τέτοια εξέλιξη και ήδη είχαμε αρχίσει την προετοιμασία. Το αγροτικό κίνημα είναι ενωμένο και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Μέχρι την μεγάλη συγκέντρωση, το καθημερινό μας μπλόκο θα είναι στη θέση του και υπό συζήτηση είναι μια ακόμα κινητοποίηση για την Δευτέρα, είτε να μπούμε με τα τρακτέρ στην πόλη του Αιγίου, είτε σε συνδυασμό και με τους άλλους συλλόγους, να κλείσουμε λιμάνια, τελωνεία κ.ο.κ.»

Παρόντες στην Αθήνα και οι αγρότες της Ωλενίας, όπως λέει στο thebest.gr o πρόεδρος Αλέκος Θανόπουλος: «Εννοείται ότι θα πάμε στην μεγάλη κινητοποίηση, μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες της Αχαΐας.  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι ο μοναδικός δρόμος, ο οποίος προσδιορίζει την συνέχιση του αγώνα μας. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα, μόνο ψίχουλα και αυτά όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ακόμα και την επιστροφή φόρου πετρελαίου, που λέει ότι μας έδωσε, αυτό το έδινε και πριν 2016 που το έκοψε η Τρόικα και ήταν 160 εκ., δηλαδή μας έκοψε τα μισά».

Οι αγρότες του Ερυμάνθου, μπορεί την τελευταία εβδομάδα να έχουν αποχωρήσει από το μπλόκο τους, ωστόσο όπως λέει στο thebest.gr η πρόεδρός τους Αθηνά Ηλιοπούλου, θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα υπάρξει νέα μεταξύ τους σύσκεψη προκειμένου να επανέλθουν στο μπλόκο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις