Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διδυμότειχο: Από λοίμωξη αναπνευστικού και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω του στρεπτόκοκκου ο θάνατος της 9χρονης

φωτο αρχείου eurokinissi

φωτο αρχείου eurokinissi

Αυτό αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Ο θάνατος της 9χρονης μαθήτριας που πέθανε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου οφείλεται σε λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Αυτό αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Το 9χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε τη Δευτέρα (05.02.2024) μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Η κατάσταση της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Οι γιατροί που εξέτασαν το κοριτσάκι περιγράφουν μια εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση. Το παιδί ήταν μελανό και είχε υποστεί ανακοπή.

Του έκαναν ΚΑΡΠΑ και μαλάξεις, το διασωλήνωσαν και ετοιμάζονταν να το διακομίσουν στη ΜΕΘ ενηλίκων, του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του κοριτσιού:


«Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:
Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.
Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις