Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Για τη θωράκιση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, όλη η Πάτρα στο πόδι!»

«Για τη θωράκιση των υπηρεσιών Υγείας  κ...

Της Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων

Από το 2010, από την έναρξη δηλαδή της σφοδρής οικονομικής ύφεσης στη χώρα, έως και σήμερα, ασκούνται σκληρές πολιτικές, που εμβυθίζουν την πλειονότητα των πολιτών στην ανέχεια, που διευκολύνουν τη βίαιη αρπαγή των λαϊκών περιουσιών, που ξεπουλούν, αντί πινακίου φακής, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, κερδοφόρους δημόσιους οργανισμούς κ.ά.π.

Σ’ αυτές τις στοχευμένες -κατ’ επιταγήν των δανειστών- νεοφιλελεύθερες πολιτικές, εντάσσεται και η ολοένα αυξανόμενη αποδόμηση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πιο κοντινής στον πολίτη αιρετής εξουσίας, που με την εκτελεστική της δυνατότητα λύνει προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας και κυρίως εκείνα που έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η αποδόμηση, δε, των προαναφερθέντων νευραλγικών τομέων, έγινε μέσω της συρρίκνωσης της κρατικής χρηματοδότησης (σ.σ.: ο Δήμος Πατρέων αντί για 91 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, λαμβάνει μόνον 24!) και της απαγόρευσης ουσιαστικά των μόνιμων προσλήψεων, αν και έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία έτη χιλιάδες εργαζόμενοι…

Δεδομένων τούτων, η υπολειτουργία, επί παραδείγματι, των δημοτικών υπηρεσιών και των ποικίλων δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν η φυσική συνέπεια των ασκούμενων κεντρικών πολιτικών, δημιουργώντας κοινωνικά αδιέξοδα σε πολλαπλά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά την Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, η οποία ως γνωστόν έχει πολυσχιδή δράση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και κονδύλια αποτελεί τροχοπέδη στο προνοιακό έργο μας.

Ενδεικτικά, οι έξι δομές του «Βοήθεια στο σπίτι», μολονότι εξυπηρετούν περίπου 400 περιπτώσεις, επιχειρούν με μόλις έξι κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ οι ελλείψεις σε νοσηλευτές, οδηγούς και οχήματα συρρικνώνουν την εν λόγω δράση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και επιβίωση των πολιτών.

Επίσης, η άκρως σημαντική Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων, που ασχολείται με εκατοντάδες περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων εντός των ορίων του Δήμου μας, απαρτίζεται από τρεις μόνον κοινωνικούς λειτουργούς.

Δυστυχώς, ίδια επακριβώς είναι η κατάσταση και στα λοιπά τμήματα κοινωνικής δράσης, για την αντιμετώπιση των κομμένων ρευμάτων, των εξώσεων κ.τ.λ.

Για να προστατεύσουμε λοιπόν, τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, που χρήζουν βοήθειας και να θωρακίσουμε τα παιδιά μας, οφείλουμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί σθεναρά, προσλήψεις και κονδύλια στο Δήμο.

Γι’ αυτό, όλη η Πάτρα στο πόδι…. 

Το Σάββατο, 10 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στις σκάλες της Αγ. Νικολάου, της Αγ. Γεωργίου και της Γεροκωστοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις