Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πόσα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκαν στις γιορτές- «Πρωταθλήτρια» η Πάτρα  

Αχαΐα: Πόσα περιστατικά ενδοοικογενειακή...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα στοιχεία των αρχών

Δεκάδες ήταν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκαν στην Αχαΐα κατά την περίοδο των γιορτών και καταγγέλθηκαν τις αστυνομικές αρχές με την Πάτρα να «επωμίζεται» τα περισσότερα από αυτά.

Πρόκειται άλλωστε για μία περίοδο κατά την οποία σύμφωνα με διεθνείς μελέτες αυξάνονται σημαντικά τα περιστατικά βίας. Κατά βάση, όταν υπάρχουν είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό που μπορεί να κρύβει ακόμη και η γειτόνισσά μας. Ακόμη και το πιο κοντινό συγγενικό μας πρόσωπο.

Και μπορεί πολλές φορές να μη «βγαίνει» τίποτα έξω από την πόρτα ενός σπιτιού όπου υπάρχει ενδοοικογενειακή βία όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που τα περιστατικά φτάνουν την αστυνομία. Η απειλή και η σωματική βλάβη είναι κατά βάση οι τρόποι τέλεσης της ενδοοικογενειακής βίας ενώ συχνά συνυπάρχουν  με την ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και την κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αρχών για την Αχαΐα, πρόκειται για περιστατικά ενδοοικογενειακής απειλής, ενδοοικογενειακής παράνομης βίας  αλλά και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.  Πιο συγκριμένα από τις 23/12/2023 έως τις 7/1/2024 καταγγέλθηκαν στην Αχαΐα 26 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ενώ τα 21 από αυτά σημειώθηκαν στην Πάτρα.

Στην περιοχή της Αχαΐας καταγράφθηκαν 15 περιστατικά ενδοοικογενειακής απειλής από τα οποία τα 13 αφορούσαν την Πάτρα. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νομό ήταν δύο ενώ το ένα ήταν στην Πάτρα.  Τέλος τα 19 από τα 26 περιστατικά της Αχαΐας αφορούσαν ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και σχεδόν όλα, εκτός από τρία, σημειώθηκαν στην Πάτρα.  Στην περιοχή δεν καταγγέλθηκε κανένα περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Επισημαίνεται ότι κάθε περιστατικό μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερους του ενός τρόπου τέλεσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί ένα περιστατικό να έχει καταγραφεί και στη λίστα με εκείνα που αφορούν απειλή αλλά και σε εκείνη που αφορούν σωματική βλάβη.

Να σημειώσουμε ότι στην Πάτρα λειτουργεί το γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας  σε 24ωρη βάση (στην οδό Ερμού 95, τηλ. επικοινωνίας 2610 695287), ενώ στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό με τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και διαχείρισης των περιστατικών που καταγγέλλονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις