Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Pepper: "Ελληνικό μπιστρό οικογενειακού χαρακτήρα, όπου δεσπόζουν η οικειότητα και η ζεστασιά"

Pepper: "Ελληνικό μπιστρό οικογενει...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Διαχρονικά best sellers το ψαρονέφρι με σος τεντούρας και το κοτόπουλο με τα νιόκι

Τα 10 του χρόνια συμπληρώνει το «Pepper» της Πουκεβίλ, εκ των οποίων τα 9 μαγειρεύει ο Ανδρέας Βανδώρος, που πλέον είναι σεφ και ιδιοκτήτης ταυτόχρονα. Με το δρομάκι να δημιουργεί μια «πριβέ» αίσθηση παραδίπλα από την πλατεία Όλγας, πρόκειται για ένα αγαπημένο στέκι που εστιάζει στην αμιγώς εστιατορική του λειτουργία, προσελκύοντας καλοφαγάδες όλων των ηλικιών.

«Ελληνικό μπιστρό οικογενειακού χαρακτήρα» το αποκαλεί ο συμπολίτης σεφ υπογραμμίζοντας πως δεσπόζουν η οικειότητα και η ζεστασιά στην όλη ατμόσφαιρα. «Βασική μας επιδίωξη στο Pepper είναι όσοι έρχονται να νιώθουν «σαν στο σπίτι τους», να ξέρουν ότι θα τους προσέξουμε προσωπικά. Επίσης να απολαμβάνουν ακριβώς ό,τι διαβάζουν στον κατάλογο, χωρίς να μπερδεύονται με σύνθετους συνδυασμούς και επιτηδευμένο λεξιλόγιο. Τα πιάτα είναι σύγχρονα, αλλά προσιτά και χορταστικά. Με πρώτες ύλες «γήινες», όπως τα διαλεκτά κρέατα και λαχανικά.

Έχουμε σταθερούς οπαδούς, πελάτες που υποδεχόμαστε ξανά και ξανά, πολλοί έχουν και σταθερό, εβδομαδιαίο ραντεβού εδώ» μας εξηγεί χαμογελώντας ο κ. Βανδώρος. Το Pepper έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των 100 καλύτερων restaurants δημιουργικής, μεσογειακής κουζίνας στην αναμέτρηση του estiatoria.gr, διάκριση που παρέλαβαν οι υπεύθυνοι στο «Μέγαρο Μουσικής». Εδώ, το carpaccio πρώτης ποιότητας «ανοίγεται» επί τόπου πριν σερβιριστεί, το burger είναι 100% μοσχαρίσιο και τα φρέσκα νιόκι μοσχομυρίζουν παρμεζάνα. Το μενού ανανεώνεται με νέες προσθήκες κάθε τετράμηνο, ενώ προσφέρονται με συνέπεια διάφορα πιάτα ημέρας, αναλόγως με την εποχή και την περίσταση.

Το Pepper ανταποκρίνεται επίσης σε γιορτές και έθιμα με ειδικές γευστικές προτάσεις, συμμετέχει, μεταξύ άλλων στις ημέρες γαλλικής κουζίνας και κρασιού, τιμώντας την πόλη που βρίσκεται. «Χαιρόμαστε που χαίρονται να τρώνε σε εμάς. Οι Πατρινοί είναι απαιτητικοί και δύσκολοι συγκριτικά με άλλα μέρη και θα έλεγα πως τα τελευταία 7-10 χρόνια έγιναν και διαβασμένοι γαστριμαργικά» αναφέρει ο κ. Βανδώρος. Όπως μάθαμε, οι καινούριες προτάσεις του φιλέτου τσιπούρας με σος μπουγιαμπέσα, του ψαριού «σαβόρο» και του χοιρινού φιλέτου σε κενό αέρος, έγιναν ταχύτατα must. Διαχρονικά και ακλόνητα best sellers το ψαρονέφρι με σος τεντούρας και το κοτόπουλο με τα νιόκι. (Είναι και δικές μας αδυναμίες άλλωστε μαζί με τα γλυκά- ζωγραφιές!).

Pepper | Πουκεβίλ 5, Πάτρα | Τ: 2610 272987

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life