Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Famagusta: Οι ιστορικές φυσιογνωμίες που θα δούμε στη σειρά

Famagusta: Οι ιστορικές φυσιογνωμίες που...

Δυο πρόσωπα που συνέδεσαν όσο κανένα άλλο το όνομά τους με τα τραγικά γεγονότα του ’74 στην Κύπρο

Η σειρά Famagusta κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιανουαρίου στο MEGA και αποτυπώνει την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανείπωτο πόνο που βίωσε ένας ολόκληρος λαός πριν από 50 χρόνια στην Κύπρο.

14 Αυγούστου του 1974! Ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση,  «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους – ακόμη 20.000 παραμένουν εγκλωβισμένοι.

50 χρόνια μετά, η  Αμμόχωστος, η «πόλη-φάντασμα» όπως αποκαλείται το πάλαι ποτέ κυπριακό θέρετρο, αποτελεί ανοιχτή πληγή που φέρνει στο νου χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά δεν ξέχασε ποτέ!

Οι μαρτυρικές στιγμές της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή, αποτυπώνονται στα 24 επεισόδια της σειράς «Famagusta», στη διάρκεια των οποίων ιστορικά γεγονότα και εμβληματικές προσωπικότητες του νησιού ζωντανεύουν στη μικρή οθόνη.

Οι ιστορικές φυσιογνωμίες που θα δούμε στη σειρά:

Αρχιεπίσκοπος Μακάριος (Γρηγόρης Βαλτινός): Προκαθήμενος της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πνευματικός άνθρωπος, μαχητής υπέρ των συμφερόντων του λαού του και ο πιο προβεβλημένος ηγέτης του ελληνισμού στη νεότερη και σύγχρονη εποχή. Υπήρξε μια προσωπικότητα εγνωσμένης αξίας σε Ευρώπη και Αμερική. Η προσπάθεια ανατροπής του Εθνάρχη του νησιού πυροδότησε την καταστροφική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του ’74. Μανιώδης καπνιστής που το πάθος του αυτό, επέσπευσε τον θάνατό του.

*Η προσωπικότητα, η ζωή και τα έργα του, όπως θα αποτυπωθούν στη σειρά του MEGA, έχουν αντληθεί από ιστορικά στοιχεία.

Χαρίτα Μάντολες (Δέσποινα Μπεμπεδέλη): Η γυναίκα σύμβολο της Κύπρου. Έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξι μελών της οικογένειάς της από Τούρκους στρατιώτες. Ο χρόνος «πάγωσε» για την Χαρίτα Μάντολες το καλοκαίρι του ’74. Έκτοτε, δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τους νεκρούς της και να μιλά για τα τραγικά γεγονότα του πολέμου. Με την συγκλονιστική ιστορία της ξεκινάει το ντοκιμαντέρ του Μάικλ για λογαριασμό αγγλικού καναλιού σχετικά με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Κάπως έτσι ξεδιπλώνεται το κουβάρι της ιστορίας και οι σοκαριστικές μαρτυρίες όσων έζησαν την εισβολή.

Αυτόν τον Ιανουάριο, το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μια σειρά που εμπνέεται από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού τα τελευταία 50 χρόνια! Η δραματική σειρά «Famagusta» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο MEGA.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight