Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστραλία: Έκκληση στην Ελλάδα για εντοπισμό καταζητούμενου, 25 χρόνια μετά από δολοφονία

Αυστραλία: Έκκληση στην Ελλάδα για εντοπ...

Οι αρχές της Αυστραλίας τον αναζητούν στην Ελλάδα, λίγο πριν την παραγραφή.

Οι Αρχές της Αυστραλίας απηύθυναν παγκόσμια έκκληση για τον εντοπισμό ενός από τους πλέον καταζητούμενους υπόπτους στη χώρα, ο οποίος, όπως αναφέρει, έχει διαφύγει στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον James Dalamangas, 54 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία ενός άνδρα σε νυχτερινό κέντρο του Σίδνεϊ πριν από 25 χρόνια και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου 1999.

Το θύμα του ήταν 32 ετών και ονομαζόταν Γιώργος Γιαννόπουλος.

Μια ημέρα μετά τη δολοφονία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον James Dalamangas, τής οποίας διέφυγε, όπως ανέφεραν την Τρίτη σε κοινή δήλωση η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας: “Μπόρεσε να φύγει από τη χώρα αμέσως μετά το περιστατικό και πιστεύουμε ότι πήγε στην Ελλάδα και έκτοτε παραμένει στην χώρα”, είπε ο ντετέκτιβ της αστυνομίας.

NSW POLICE

NSW POLICE

25ετής παραγραφή
Και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα για τις αυστραλιανές αρχές: Η Ελλάδα έχει 25ετή παραγραφή για μία δίωξη, επομένως οι αρχές έχουν μόνο τέσσερις μήνες για να βρουν τον καταζητούμενο και να κινήσουν νομικές διαδικασίες.

Το 2003, οι προσπάθειες να εκδοθεί ο James Dalamangas στην Αυστραλία ήταν ανεπιτυχείς, αφού -όπως αναφέρει το CNN– οι ελληνικές αρχές δεν κατάφεραν να τον βρουν.

Έκκληση από την οικογένειά του
Η αδερφή του θύματος, Τούλα Γιαννοπούλου, έκανε έκκληση για βοήθεια ώστε να βρεθεί ο ύποπτος για τη δολοφονία του αδερφού της. “Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, που τον καλύπτουν, και αυτό κάνει πολύ δύσκολο για την οικογένειά μου”, είπε.

“Έχουμε περάσει 25 χρόνια μάχης με την απώλεια και τη θλίψη χωρίς δικαιοσύνη ή κλείσιμο για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτόν τον πόνο”, πρόσθεσε η Τούλα Γιαννοπούλου.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις