Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Κορωνοϊός και γρίπη «πνίγουν» τα νοσοκομεία: Έκτακτες ανακοινώσεις Άδωνι Γεωργιάδη

Κορωνοϊός και γρίπη «πνίγουν» τα νοσοκομ...

Σε συναγερμό είναι οι υγειονομικές Αρχές - Αύξηση 30% στις εισαγωγές

Σε συναγερμό είναι οι υγειονομικές Αρχές για τα εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων που δημιουργούν ασφυκτική εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία.

ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες το ΕΣΥ πιέζεται έντονα, αφού οι Αρχές καταγράφουν ακόμη και αύξηση 30% στις εισαγωγές. Γεγονός που αποδίδεται και στη μετάδοση του κορονοϊού εν μέσω των εορτών.

Γι’ αυτό και ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δίνει σήμερα (10/1) έκτακτη συνέντευξη Τύπου παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ αλλά και της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου που είχε γίνει ευρέως γνωστή στην πανδημία αφού είχε αναλάβει υπεύθυνη για την ανάπτυξη των κλινών ΜΕΘ στη χώρα.

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη Τύπου που δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη θέση του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος, πάντως, επιδιώκει να κινητοποιήσει τους πολίτες ώστε να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού ειδικά στις ευάλωτες ομάδες, καθώς σήμερα κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, παρότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα ραντεβού στους άνω των 60 ετών.

«Πνίγονται» τα νοσοκομεία
 

Στο μεταξύ τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, αφού οι αναμονές αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Η ταλαιπωρία των ασθενών εντείνεται αφού μπορεί να χρειαστεί ακόμη και 8 ώρες για να εξυπηρετηθούν. Το γεγονός αυτό ανησυχεί δεόντως την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία επιχειρεί να λάβει μέτρα, χωρίς προς ώρας να έχει υπάρξει βελτίωση της εικόνας.

Οι εργαζόμενοι μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων τονίζουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα υγείας το οποίο και αυτήν την περίοδο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα αυξημένα περιστατικά κορονοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στα Επείγοντα των νοσοκομείων ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμη το ΕΣΥ θα πιέζεται, καθώς οι ειδικοί του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση του κύματος θα επέλθει προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Στα μέσα Φεβρουαρίου εκτιμούν μάλιστα ότι θα περιορισθεί και το έντονο κύμα γρίπης που σαρώνει τη χώρα.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being