Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι- Αντίστροφη μέτρηση- Τ...

Πατρινό Καρναβάλι- Αντίστροφη μέτρηση- Τι μάθαμε για τελετή έναρξης, βασίλισσα και 59ο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που επιστρέφει στα πληρώματα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στο… χορό και το tik tok ενώ το πάρτι έναρξης θα ξεκινήσει φέτος από νωρίς- Τι λέει στο thebest.gr η Ήρα Κουρή

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού με την πόλη να ετοιμάζεται να ζήσει τη μεγάλη γιορτή της για αρκετό καιρό.  Πρόκειται για ένα Καρναβάλι μεγάλο σε διάρκεια αφού φέτος θα κορυφωθεί στις 17 Μαρτίου.  Η τελάλισσα θα βγει στις 17 Ιανουαρίου ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.

Πριν την τελετή θα στηθεί στην πλατεία Γεωργίου ένα μεγάλο πάρτι που θα «ζεστάνει» τους Πατρινούς ενώ σημαντικό είναι ότι φέτος η οργάνωση για το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού επιστρέφει σε πλήρωμα.  Μάλιστα φέτος το παιχνίδι θα έχει και tik tok  ενώ οι δράσεις θα απλωθούν σε όλη την καρναβαλική περίοδο! Μάλιστα χθες δημοσιεύθηκε στο Instagram για το παιχνίδι κι ένα βιντεάκι το οποίο δείχνει ότι όλα έχουν μπει σε τροχιά… Καρναβαλιού. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή , «της τελετής έναρξης θα προηγηθεί το πρωί η παράδοση του λαβάρου στο Δήμαρχο με μια σειρά από δρώμενα που θα συνοδεύουν την πομπή στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το καινούργιο φέτος είναι ότι πριν την τελετή έναρξης θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι με dj στην πλατεία Γεωργίου που θα ξεκινήσει νωρίς. Το πάρτι θα ολοκληρωθεί λίγο πριν την τελετή έναρξης, λίγο πριν δηλαδή ο Δήμαρχος κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Θα υπάρχουν ξυλοπόδαροι, θέατρο δρόμου, μουσική για να γεμίσει η πλατεία κόσμο και χαρά. Στο τέλος, στην κορύφωση της τελετής,  θα έχουμε συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή».  

Όπως μας πληροφόρησε η κα Κουρή, η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού θα ανακοινωθεί μέσα την εβδομάδα. «Έχει γίνει η πρώτη φάση επιλογής. Είχαμε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις κοριτσιών που ήθελαν να συμμετέχουν. Μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιαστεί και η αφίσα του παιδικού καρναβαλιού αλλά και του κρυμμένου θησαυρού. Την ερχόμενη εβδομάδα θα εμφανιστεί ο διάκοσμος στον ηλεκτροφωτισμό αλλά και οι μπάστακες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και για το 59ο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που φέτος επιστρέφει στα πληρώματα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η αρχιτέκτονας- μηχανικός, Μαρία Χριστοπούλου,  αρχηγός του πληρώματος 17 που έχει αναλάβει φέτος τη διοργάνωσή του, «μετά από χρόνια το παιχνίδι γυρνάει στα πληρώματα αφού το διοργανώνει το πλήρωμα 17. Αυτό είναι σημαντικό καθώς υπάρχει μία συσπείρωση των πληρωμάτων που παίζουν στο παιχνίδι. Το Καρναβάλι φέτος θα έχει μεγάλη διάρκεια κι έτσι οι δράσεις θα είναι απλωμένες.  

Φέτος το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού θα έχει και tik tok, γενικότερα έχουμε οργανωθεί στο κομμάτι των social media καθώς τα πληρώματα θα ενημερώνονται και από εκεί, όχι μόνο μέσω μέιλ. Το παιχνίδι ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου με στόχο την εξωστρέφεια και τη συνέχεια του θεσμού. Θα χρησιμοποιήσουμε αρκετά την τεχνολογία μέσα στο παιχνίδι ενώ η θεματική μας  είναι το «μή μου τους κύκλους τάραττε» δηλαδή «μην ενοχλείτε τους κύκλους μου»,  άρα θα κινηθούμε με κυκλωτικές κινήσεις εντός της πόλης για τους επόμενους δυο μήνες. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί κι επίσημα ένα πρόγραμμα δράσεων ενώ θα εμπλακούμε και στην τελετή έναρξης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr