Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιος είναι ο Μουράτ Κουρούμ, ο αντίπαλος του Ιμάμογλου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης

Ποιος είναι ο Μουράτ Κουρούμ, ο αντίπαλο...

Είναι 48 ετών, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, παντρεμένος και έχει τρία παιδιά

Το όνομα του Μουράτ Κουρούμ, πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως υποψήφιο για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης στις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου, απέναντι στον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου θα είναι η ρεβάνς του 2019, τότε που η κεμαλική αντιπολίτευση κατέκτησε τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, πρώτη φορά έπειτα από 31 χρόνια. Αποτελεί άτυπο κανόνα στην τουρκική πολιτική σκηνή , ότι η Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων είναι το «κλειδί» της εξουσίας για ολόκληρη τη χώρα.

 Ο 48χρονος βουλευτής Κωνσταντινούπολης και μηχανικός, Μουράτ Κουρούμ, ήταν υπουργός από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2023 στην προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Άγκυρα και αποφοίτησε στη συνέχεια από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σέλτσουκ.

Μεταξύ 1999 και 2005, εργάστηκε ως μηχανικός στον τομέα των κατασκευών, ενώ από το 2006 έως το 2018 υπηρέτησε από διάφορες επιτελικές θέσεις στην κρατική Διεύθυνση Κοινωνικής Στεγαστικής (ΤΟΚΙ).

Ο Μουράτ Κουρούμ, ως πρώην υπουργός Πολεοδομίας, πιστώνεται το πρόγραμμα της ταχείας ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6η Φεβρουαρίου στην ανατολική Τουρκία. Η εμπειρία του στην ανοικοδόμηση αστικών περιοχών και τα προγράμματα αστικής ανάπλασης που εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προβλέπεται ότι θα αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα προβάλλει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τη θωράκιση της Κωνσταντινούπολης έναντι του επικείμενου μεγάλου σεισμού που προβλέπουν οι σεισμολόγοι.

Ο Μουράτ Κουρούμ είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου θα είναι υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHΡ) στην Κωνσταντινούπολη.Ο Εκρέμ Ιμάμογλου παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την διεκδίκηση της ηγεσίας του CHΡ, προκειμένου υπερασπιστεί τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, η απώλεια του οποίου θα αφήσει βαθύ τραύμα, με δυσβάσταχτες πολιτικές επιπτώσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ήττα στις προεδρικές εκλογές. Από αυτή την άποψη οι κάλπες της 31ης Μαρτίου κρίνουν για τον Ιμάμογλου το πολιτικό του μέλλον.

Πηγή: ertnews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις