Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «δυσλειτουργία» του αεροσκάφους του Επαμεινώνδα Κωστέα - Το Τ-2 είναι 48 ετών, η χώρα μας ο τελευταίος χρήστης του

Η «δυσλειτουργία» του αεροσκάφους του Επ...

Τρία αεροσκάφη συμμετείχαν συνολικά στην μοιραία άσκηση όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος πιλότος Επαμεινώνδας Κωστέας στην Καλαμάτα

Τα αίτια της τραγωδίας στην Καλαμάτα αναζητούν οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, ο άτυχος αντιπτέραρχος Επαμεινώνδας Κωστέας, στον οποίο απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός, συμμετείχε στη μοιραία άσκηση με δύο ακόμη αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στην άσκηση που είχε τραγική κατάληξη για τον 40χρονο πιλότο, συμμετείχαν τρία αεροσκάφη συνολικά.

 Οι εμπειρογνώμονες τώρα έχουν να συλλέξουν πληθώρα ευρημάτων από το σημείο της συντριβής, ενώ οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος δείχνουν ότι κάτι βίαιο συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης, που άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τμήμα του αεροσκάφους βρέθηκε πολύ μακριά από το σημείο της συντριβής, κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται, έτσι φαίνεται να ερευνάται το σενάριο της αποκόλλησης τμήματος του Τ-2.

Απομακρύνεται λοιπόν το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθος και δίνεται έμφαση στην πιθανότητα της τεχνικής ή κάποιου άλλου είδους δυσλειτουργίας στην πτήση που είχε ως αποτέλεσμα ο Επαμεινώνδας Κωστέας να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε αυτή την τελευταία του πτήση με το εν λόγω εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

 Το μοιραίο Τ-2 ήταν 48 ετών, ένα από τα 40 που παρέλαβε η χώρα μας το 1976. Η Ελλάδα ήταν ο τελευταίος χρήστης τέτοιων αεροσκαφών, τα οποία είναι προς απόσυρση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις