Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλαμάτα: Nεκρός ο 40χρονος κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους-Θρήνος για τον Επαμεινώνδα Κωστέα-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καλαμάτα: Nεκρός ο 40χρονος κυβερνήτης τ...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη

 

ΝΕΟΤΕΡΟ Αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών ,όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

ΝΕΟΤΕΡΟ Νεκρός είναι τελικά ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που κατέπεσε στην Καλαμάτα. 

 

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αξιωματικός βρισκόταν στο αεροπλάνο και η τύχη του δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άτομο που εθεάθη να εγκαταλείπει το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς πριν από λίγο σημειώθηκε πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 της 120 ΠΕΑ κοντά στο χωριό Άρι.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ2 της 120 πτέρυγας εκπαίδευσης.

 

Η πτώση έχει γίνει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου αεροδρομίου κοντά στο χωριό Άρι στη Μικρομάνη.  Το διθέσιο αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη βόρεια πύλη του Αεροδρομίου Καλαμάτας και λίγο πριν προσγειωθεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις