Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πράγα: «Υπόδειγμα φοιτητή που λάτρευε τα όπλα» ο μακελάρης

Πράγα: «Υπόδειγμα φοιτητή που λάτρευε τα...

Το όπλο του συνδέεται με διπλό φόνο πριν την επίθεση

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ, που περιγράφεται ως υπόδειγμα φοιτητή, σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 κατά τη διάρκεια του μακελειού στην Πράγα στο οποίο στόχευσε φοιτητές και τουρίστες από το μπαλκόνι του κτιρίου φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως ο δράστης συνδέεται και με μία διπλή δολοφονία.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία

Πριν ξεκινήσει το φονικό ξέσπασμα του Κόζακ στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια του οποίου βιντεοσκοπήθηκε να πυροβολεί τα θύματά του, ο φοιτητής ιστορίας είχε δολοφονήσει τον πατέρα του και είχε στείλει μήνυμα σε φίλη του ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας.

 Σύμφωνα με την Daily Mail, προέκυψε ότι η αστυνομία βρήκε μια αυτοσχέδια βόμβα στο κελάρι του σπιτιού του Κόζακ καθώς και το πτώμα του πατέρα του. Αστυνομική πηγή δήλωσε στη La Stampa ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες».

 «Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Η φιάλη ήταν μεγάλη, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα με αυτήν, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», δήλωσε η πηγή που επικαλείται η Daily Mail και βρίσκεται κοντά στην έρευνα.

Όπλο του μακελάρη συνδέεται με διπλή δολοφονία

Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι τσεχικές αρχές, ο 24χρονος Νταβίντ Κόζακ είχε ξεκινήσει το δολοφονικό του αμόκ μια εβδομάδα πριν, σκοτώνοντας, όπως όλα δείχνουν, έναν 32χρονο άνδρα και την μόλις δύο μηνών κόρη του.

 Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Τσεχίας, το όπλο που βρήκαν στο σπίτι του δράστη ταιριάζει, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση, με τις σφαίρες που βρέθηκαν στις σορούς της διπλής δολοφονίας στον εθνικό δρυμό Klanovicky κοντά στην τσεχική πρωτεύουσα.

 Η υπόθεση εκείνη παρέμενε για μέρες με πολλά ερωτηματικά γύρω από τα κίνητρα του εγκλήματος, ενώ δεν είχαν βρεθεί περισσότερα στοιχεία που να μπορέσουν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δράστη.

 Ποιος ήταν ο δράστης Περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν και για τον Κόζακ, με όσους τον γνώριζαν να τον περιγράφουν ως έναν εσωστρεφή «σπασίκλα» της ιστορίας που γοητευόταν από τα όπλα και μισούσε τον κόσμο. Ο Κόζακ, ο οποίος ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, είχε ολοκληρώσει την προπτυχιακή του διατριβή για την πολωνική ιστορία του 19ου αιώνα.

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο δράστης πυροβολεί τα θύματά του και τρέχει Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Blesk.cz, ο δράστης φαίνεται ξεκάθαρα να σηκώνει το όπλο του, να σημαδεύει και να εκτελεί φοιτητές. Έπειτα τρέχει φωνάζοντας στους χώρους Πανεπιστημίου και ταυτόχρονα πυροβολεί κατά ριπάς όποιον βλέπει μπροστά του.

 Παρακολουθούνται ύποπτες αναρτήσεις στα social media 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως παρακολουθεί και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας περιεχόμενο μίσους για τα θύματα των πυροβολισμών και υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξουν νομικές συνέπειες.

 «Από χθες, έχουμε καταγράψει αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που (φέρεται να) εμπνεύστηκαν από την τρομερή πράξη και θέλουν να την ακολουθήσουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις