Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεκτρολόγος χτυπήθηκε από 14.000 βολτ και επέζησε... με εγκαύματα στα μάτια: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Ηλεκτρολόγος χτυπήθηκε από 14.000 βολτ κ...

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας οφθαλμίατρος στην Καλιφόρνια όταν κλήθηκε να εξετάσει έναν 42χρονο ηλεκτρολόγο, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία.

Υπάρχουν πολλές σκληρές δουλειές στον κόσμο, αλλά μερικές φορές ξεχνάμε πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι μερικές που θεωρούμε απλές και... καθημερινές.

Για παράδειγμα, δουλειές όπως αυτές του οικοδόμου, του ηλεκτρολόγου ή του ξυλουργού απαιτούν μεγάλη επιδεξιότητα και επίγνωση του περιβάλλοντός, ώστε να μην τραυματιστεί ο εργαζόμενος.

 Έναν τέτοιο απίστευτο τραυματισμό υπέστη ένας εργάτης από την Καλιφόρνια. Ο ηλικιωμένος ηλεκτρολόγος εξακολουθεί να υποφέρει από βλάβες στα μάτια του, αφού πριν από περίπου 10 χρόνια υπέστη ηλεκτροπληξία 14.000 βολτ κατά τη διάρκεια της εργασίας του, με αποτέλεσμα να διαπεράσουν το σώμα του 14.000 volt πλήττοντας τα οπτικά του νεύρα, προκαλώντας μίας μορφή καταρράκτη.

Ο 42χρονος έπαθε ένα είδος "άμεσου καταρράκτη". Ο καταρράκτης είναι μια εκφυλιστική πάθηση του φακού του ματιού, που εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα τρίτης ηλικίας και προκαλεί έντονη θόλωση της όρασης.

Πως συνέβη το ατύχημα:
Ο άτυχος άνδρας χτύπησε τον ώμο του σε ένα καλώδιο, με αποτέλεσμα το ρεύμα να περάσει μέσα από τον ίδιο και το οπτικό του νεύρο - αυτό που συνδέει τα μάτια με τον εγκέφαλο.

Η είδηση της περίεργης κατάστασής του έγινε πρωτοσέλιδο το 2014. Ένας αναπληρωτής καθηγητής κλινικής οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας περιέθαλψε τον ανώνυμο ασθενή και στη συνέχεια μίλησε στο NBC News για το περιστατικό.

«Το ρεύμα και η τάση που πέρασε μέσα από αυτό το σημαντικό φυσικό καλώδιο προκάλεσε βλάβη στο ίδιο το οπτικό νεύρο. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο».

 

Μια εικόνα των ματιών του κυκλοφόρησε στο X (πρώην Twitter) και ο κόσμος μπερδεύτηκε για το αν ήταν αληθινή ή όχι.

Ένα άτομο γνώριζε λίγα πράγματα για την υπόθεση και σχολίασε: «Αυτά τα μάτια ταιριάζουν περισσότερο σε ένα νεκρό σώμα, αλλά ναι, ως εκ θαύματος, έζησε, δεν είναι καν τυφλός, μόνο με κακή όραση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις