Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος

Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή σήμε...

Έρευνες για τον «καθοδηγητή»

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα ο 18χρονος που ομολόγησε ότι αυτός είναι που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός. 

Στον 18χρονο που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. 

Ο 18χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι οργανωμένος οπαδός, και στην ομολογία του περιέγραψε πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από το γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, και περιέγραψε πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και του εξήγησαν τον τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Η αστυνομία πλέον προσπαθεί να φτάσει στους «καθοδηγητές», καθώς αυτοί εικάζεται ότι έδωσαν την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Αυτός έδωσε εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Η αστυνομία εικάζει ότι είχαν σχεδιάσει από πριν την επίθεση στα ΜΑΤ και είχαν ανταλλάξει σχετικά μηνύματα. 

Τέλος, σημειώνεται πως οι αρχές είχαν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο μαρτυρίες ότι ο 18χρονος ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα.

Διαβάστε στο sportin.gr

Στα ίχνη του καθοδηγητή της επίθεσης η ΕΛΑΣ

Το λάθος του μυστηριώδους καθοδηγητή, να χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα για να δώσει το σήμα της έναρξης των επεισοδίων, έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, είναι αυτό που, λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, θα «κουμπώσει» την ταυτοποίηση του και θα τον οδηγήσει στο πιάτο των Αρχών. 

Αν και στην ομολογία του, ο 18χρονος συλληφθείς, αποφεύγει να κατονομάσει το πρόσωπο που τον μετέτρεψε σε ανθρώπινο όπλο, δίνοντας του τη μοιραία φωτοβολίδα για να στοχεύσει σε ευθεία βολή τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ στου Ρέντη, δείχνοντας του μάλιστα και πως να τη χρησιμοποιήσει, επιμένοντας πως δεν διέκρινε τα χαρακτηριστικά του γιατί φορούσε full face κουκούλα, εντούτοις οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, φέρεται να γνωρίζουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν για να τον βάλουν στο χέρι.

Μάλιστα εκτιμούν, ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του, γιατί όπως λένε «πηγές» στο newsit.gr, το πιθανότερο είναι ο κουκουλοφόρος καθοδηγητής, να χρησιμοποίησε φωτοβολίδα και όχι μολότοφ για να δώσει σήμα στην «αγέλη» των χούλιγκαν να εκτελέσουν την προσχεδιασμένη επίθεση.

Για τον λόγο αυτό, θεωρούν πως θα καταφέρουν να τον «δέσουν» με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του «πολεμικού» υλικού που βρέθηκε έξω από το γήπεδο και ειδικότερα, τα υπολείμματα από τρεις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια.

Με απλά λόγια, ό,τι στοιχείο προκύψει – αποτυπώματα ή dna- θα χρησιμοποιηθεί για να καταφέρουν να τον ταυτοποιήσουν, καθώς ο άνδρας ηλικίας 35-40 ετών, ο καθοδηγητής και ενορχηστρωτής του δολοφονικού σχεδίου, που περιέγραψε ο 18χρονος, ταιριάζει με συγκεκριμένο πρόσωπο – παλιό γνώριμο των αρχών- το οποίο θεωρούν οι profillers της ΕΛ.ΑΣ ότι κρύβεται πίσω από το σχέδιο του Ρέντη. Μάλιστα, στη δικογραφία που σχηματίστηκε αποδίδεται στον άγνωστο Χ, ο ρόλος του ηθικού αυτουργού.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω τρέχουν συνδυαστικά με την ανάλυση του υλικού από τις κάμερες καθώς οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ με οδηγό την περιγραφή του 18χρονου και άλλων προσώπων που προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν εκτιμούν ότι θα συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ και θα φθάσουν σε συλλήψεις. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο μυστηριώδης καθοδηγητής, δεν συμπεριλαμβάνεται στα 424 άτομα που προσήχθησαν.

Ο συγκεκριμένος, διέταξε τους χούλιγκαν να βγουν έξω από το γήπεδο και αφού έδωσε το σήμα ρίχνοντας πρώτος εναντίον των αστυνομικών, φρόντισε να εξαφανιστεί.

Τα πέντε άτομα και η φίλη του
Οι μαρτυρίες έξι ατόμων που έδωσαν πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές, οδήγησαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά από επιχείρηση στο σπίτι της φίλης του, στη σύλληψη του 18χρονου που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα και έστειλε να χαροπαλεύει στην Εντατική, τον 31χρονο αστυνομικό.

Από τα παραπάνω πρόσωπα, οι δυο που ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες μίλησαν και είπαν ότι ο 18χρονος ήταν αυτός που πέταξε τη φωτοβολίδα, δυο τον «κάρφωσαν» ανώνυμα, ενώ και η φίλη του λίγο μετά τη σύλληψη του ανέφερε πως ο νεαρός επέστρεψε από το γήπεδο, ήταν νευρικός και όταν τον ρώτησε τι έχει της απάντησε ότι είχε πάνω του μια φωτοβολίδα και ανησυχούσε μην βρουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν.

Μάλιστα, επιχείρησε να εξαφανίσει κάθε ίχνος που θα τον πρόδιδε και γι’αυτό έβγαλε και έπλυνε τα ρούχα του ενώ φρόντισε να κλειδώσει και τους λογαριασμούς του στα social media.
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports