Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Πρωταθλητής Ευρώπης ο πατρινός Σωτήρης Μιχόπουλος στο U21 τάε κβον ντο

Πρωταθλητής Ευρώπης ο πατρινός Σωτήρης Μ...

Αθλητής της Εκρηξης Πάτρας

Με τον πατρινό Σωτήρη Μιχόπουλο της Εκρηξης να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης, τον Φίλιππο Δημητρακόπουλο να καταλαμβάνει την 3η θέση, αλλά και την Μελίνα Γεωργίου να παίρνει την 5η θέση έπεσε για το ελληνικό Ολυμπιακό Τάε κβον ντο στο Βουκουρέστι, η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21.

Ο Μιχόπουλος (προπονητές του στην Έκρηξη ο Αντώνης Αντωνακόπουλος και ο Σπύρος Ραμαντάνης), που ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας ως μέλος της εθνικής ομάδας Α' λόγω του χρυσού μεταλλίου που είχε κατακτήσει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών, έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, μετά το χάλκινο που είχε πάρει στο Ευρωπαϊκό παίδων το 2017 στη Βουδαπέστη.

Διαβάστε στο sportin.gr

 

Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής απέναντι στον Δημητρακόπουλο, στα ημιτελικά, ο Σωτήρης Μιχόπουλος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, χαρίζοντας στη χώρα μας το 5ο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή, ο Δημητρακόπουλος έκανε το back to back στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21. Χάλκινος πέρυσι στα Τίρανα, χάλκινος και φέτος στο Βουκουρέστι, χάρη στις δύο νίκες που σημείωσε σε συνολικά τρεις αγώνες.

Μετά από δύο σερί νίκες, Μιχόπουλος και Δημητρακόπους συναντήθηκαν στον αγώνα για την είσοδό τους στον τελικό. Νικητής ο Μιχόπουλος με σκορ 2-1, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος πριν από λίγους μήνες, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στον τελικό, ο Μιχόπουλος, νίκησε χωρίς δυσκολία με 2-0 τον Μολδαβό Ντράγκος Μαρινέσκου, ανεβάζοντας την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό της Sala Polivalenta του Βουκουρεστίου.

Όσον αφορά στη Γεωργίου, κατέλαβε την 5η θέση στα -46 κιλά. Το Νο-1 της ευρωπαϊκής κατάταξης, έφτασε έως τα προημιτελικά με δύο νίκες, για να ηττηθεί 2-1 στον αγώνα της 5άδας από την Αζέρα Χασανζάντε.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο, φτάνοντας τα 35 μετάλλια στην Ιστορία της διοργάνωσης.
 
Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports