Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Γαλλία νίκησε και πάλι στη Junior Eurovision με την Zoé Clauzure και το τραγούδι "Cœur"

Η Γαλλία νίκησε και πάλι στη Junior Euro...

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 26/11/2023 στη Νίκαια και πήραν μέρος συνολικά 16 χώρες

Μπορεί η Γαλλία να έχει να κερδίσει τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον από το 1977, ωστόσο φαίνεται πως στη Junior Eurovision τα πάει σαφώς καλύτερα, κάτι που αποδείχθηκε & στον 21ο Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που φιλοξενήθηκε μάλιστα επί Γαλλικού εδάφους στην Νίκαια. Μετά από μια έντονη ψηφοφορία, η Γαλλία με την ταλαντούχα πιτσιρίκα Zoé Clauzure και το ρυθμικό κομμάτι “Coeur - Καρδιά” αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού συγκεντρώνοντας 136 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ισπανία με 116 βαθμούς και στην τρίτη η Αρμενία με 115 βαθμούς.

Με τη νίκη του Lissandro πάλι για λογαριασμό της Γαλλίας, πέρυσι στο Γιερεβάν της Αρμενίας, ο διαγωνισμός μεταφέρθηκε στη Γαλλία για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια και συγκεκριμένα στη Γαλλική Ριβιέρα, στο Palais Nikaïa που άνοιξε απόψε τις πύλες του για τις αντιπροσωπείες των 16 χωρών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό φέτος. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Laury Thilleman και Olivier Minne.

Ο αριθμός των χωρών που πήραν μέρος παρέμεινε ίδιος με πέρυσι, όπως διαβάσαμε στο eurovisionfun.com. Σερβία και Καζακστάν αποχώρησαν, ενώ η Γερμανία επέστρεψε μετά από μια χρονιά απουσίας, σηματοδοτώντας την πρώτη διοργάνωση στην ιστορία του διαγωνισμού που και οι πέντε χώρες που συναπαρτίζουν τις BIG 5 συναντιούνται επί σκηνής. Παράλληλα, η οικογένεια της Junior Eurovision μεγαλώνει από σήμερα και καλωσορίζει την Εσθονία, την τελευταία χώρα της Βαλτικής που κάνει την εμφάνισή της στον παιδικό διαγωνισμό. Η χώρα μας δεν έλαβε μέρος.

Στις γκεστ εμφανίσεις του σώου εμφανίστηκε και ο Amir, εκπρόσωπος της Γαλλίας το 2016, ο οποίος και ερμήνευσε το γνωστό στους φαν “J’ ai cherché“, καθώς και το “Il Ya”.

H παρουσιάστρια Laury Thilleman τραγούδησε μαζί με το κοινό και με τη συνοδεία πιάνου, πριν από την ίσως πιο συγκινητική εμφάνιση της βραδιάς. Οι Αngelina, Valentina, Enzo και Lissandro, όλοι πρώην εκπρόσωποι της Γαλλίας στον παιδικό διαγωνισμό, ανέβηκαν στη σκηνή συνοδευόμενοι από τους φετινούς συμμετέχοντες για να τραγουδήσουν το “We Are The World“.

Οι ακόλουθες δεκαέξι χώρες συμμετείχαν στη Junior Eurovision 2023 με την εξής σειρά εμφάνισης:

-Ισπανία: Sandra Valero – “Loviu“

-Μάλτα: Yulan – “Stronger“

-Ουκρανία: Anastasia Dymyd – “Kvitka“

-Ιρλανδία: Jessica McKean – “Aisling“

-Ηνωμένο Βασίλειο: STAND UNIQU3 – “Back to Life“

-Βόρεια Μακεδονία: Tamara Grujeska – “Kaži mi, kaži mi koj“

-Εσθονία: ARHANNA – “Hoimame kokku“

-Αρμενία: Yan Girls – “Do It My Way“

-Πολωνία: Maja Krzyżewska – “I Just Need a Friend“

-Γεωργία: Anastasia and Ranina – “Over the Sky“

-Πορτογαλία: Júlia Machado – “Where I Belong“

-Γαλλία: Zoé Clauzure – “Coeur“

-Αλβανία: Viola Gjyzeli – “Bota Ime“

-Ιταλία: Melissa and Ranya – “Un mondo giusto“

-Γερμανία: Fia – “Ohne Worte“

-Ολλανδία: Sep and Jasmijn – “Holding On to You“.

To νικητήριο τραγούδι αναδείχθηκε μέσα από online ψηφοφορία (ποσοστό 50%) που διεξήχθη σε δύο φάσεις (πριν και κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης) ενώ το υπόλοιπο 50% προέκυψε από την ψήφο των επιτροπών των 16 χωρών που έλαβαν μέρος.

Η Γαλλία έχει λάβει μέρος 7 φορές στην Junior Eurovision με το ντεμπούτο της να γίνεται στο Lillehammer, της Νορβηγίας το 2004. Η φετινή νίκη της ήταν η 3η στη μικρή Γιουρβίζιον. Είχαν προηγηθεί το 2020, η Valentina με το τραγούδι "J'imagine", και πέρυσι το 2022, με τον Lissandro & το "Oh maman!", ενώ φέτος το 2023, η Zoé Clauzure και το "Cœur" χάρισαν μία ακόμη νίκη στους Γάλλους.

Ο διαγωνισμός έγινε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight