Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο 70% του μέσου μισθού το κόστος στέγασης- Πώς τα Airbnb «εκτοξεύουν» τις τιμές

 Στο 70% του μέσου μισθού το κόστος στέγ...

Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Σε απόγνωση βρίσκονται τα νοικοκυριά, καθώς το κόστος στέγασης στην Ελλάδα  έχει πάρει την ανηφόρα, σε επίπεδο που αγγίζει το 60 με 70% του μέσου μηνιαίου μισθού.

Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι το Airbnb, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν τη βραχυχρόνια μίσθωση για τα σπίτια τους με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάθεση και να αυξάνεται η τιμή ενοικίων των ακινήτων.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι τιμές στο Κουκάκι έχουν εκτιναχθεί στα ύψη καθώς τα διαθέσιμα διαμερίσματα είναι ελάχιστα αφού τα περισσότερα αξιοποιούνται με βραχυχρόνια μίσθωση. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν στο ότι η γειτονιά πάει να χαθεί. Με αφορμή την προσφυγή σωματείου στο ΣτΕ, θα εξετάσει εάν είναι παράνομη η βραχυχρόνια μίσθωση σε περιοχές που ισχύει προστατευμένο πολεοδομικό καθεστώς, όπως για παράδειγμα στην Πλάκα.

Η ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί αρχές Δεκεμβρίου προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες 3 τουλάχιστον ακινήτων που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση θα πρέπει να κάνουν έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και να αποδίδουν Φ.Π.Α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις