Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου για την αγιοκατάταξη του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου: «Ευφραινέσθωσαν οι ουρανοί και αγαλλιάσθω η γη»

Η Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου για τη...

Αξίζουν συγχαρητήρια στον πηδαλιούχο της τοπικής Εκκλησίας, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μερίμνησε για την προώθηση της αγιοκατάταξης, αναφέρει

Δόξα και ευχαριστία με πολλή ευγνωμοσύνη αναπέμπουμε στον Θεό για όσα μεγάλα και εξαίσια επιφύλασσε, στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών αλλά και σε ολόκληρη την Αχαΐα. Δώρο μεγάλο και επουράνιο προσέφερε σε όλους μας σήμερα.

Ενέπνευσε αγαθά στην καρδιά του Παναγιοτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο προέβη στην αγιοκατάταξη και εγγραφή στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του μακαριστού πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αχαιή Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου για το χαρμόσυνο δέηση της απόφασης αγιοποίησης του π. Γερβασίου, 59 χρόνια μετά την κοίμηση του.

Ο μαθητής του Αγίου Νεκταρίου στη Ριζάρειο Σχολή, ο πρωτοσύγκελος του αγωνιστή Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, ο ιερέας που γύριζε σε όλες τις συνοικίες της Πάτρας κρούοντας το «τάλαντον» και «εκ νυκτός ορθρίζων προς τον Κύριον…» θα μεσιτεύει εις τον αιώνα προς τον Θεό για τον πάντοτε ευσεβή πατραϊκό λαό, τονίζει η κ. Αλεξοπούλου και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

Αξίζουν συγχαρητήρια στον πηδαλιούχο της τοπικής μας Εκκλησίας, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος μερίμνησε για την προώθηση της αγιοκατάταξης και ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία για την ανακομιδή των χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου το 2014.

Όλοι οι πιστοί των Πατρών επαναλαμβάνουμε σήμερα, τα προφητικά λόγια του Αγίου Νεκταρίου για τον νεαρό τότε Γερβάσιο: «Τοιούτος εμπρέπει ημίν ποιμήν. Εις το πρόσωπόν του βλέπω τον αυριανόν ταγόν της Εκκλησίας μας. Τον πραγματικόν ποιμένα του Χριστεπωνύμου πληρώματος. Ο Κύριος μετ’ αυτού».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις