Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδουν τις έδρες τους Τσακαλώτος και Πέρκα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδουν τις έδρες τους Τσ...

Όλο το χρονικό των εξελίξεων

Μετά από δύο θυελλώδεις συνεδριάσεις και με την απώλεια 45 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής (12.11.2023) η Κ.Ε. της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο President μετά και την εκρηκτική νέα ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Κ.Ε. έκανε δεκτές τις τροπολογίες κατά του δημοψηφίσματος και επί της ουσίας υιοθέτησε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ότι πλέον και μετά την αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας δεν υπάρχει λόγος για δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με μια νέα σύντομη ομιλία στους αποχωρήσαντες από την Ομπρέλα. Σε ιδιαίτερα αυστηρό κλίμα ο κ. Κασσελάκης έθεσε θέμα των βουλευτικών εδρών και κάλεσε τόσο τους κ. Τσακαλώτο και Πέρκα όσο και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου να παραδώσουν τις έδρες.

Ωστόσο, η Πέτη Πέρκα μιλώντας στο newsit.gr σημείωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν πρόκειται να την παραδώσει. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δυο βουλευτές έχουν υπογράψει την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας». 

Σημείωσε ότι βάσει αυτού «όλοι/όλες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Τόνισε, δε, πως οι έδρες τους «ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πλάτη του Αλέξη Τσίπρα εκλέχτηκαν».

O Στέφανος Κασσελάκης λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης έκανε μια ανάρτηση για τους δυο βουλευτές:

Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Σε ρήξη οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ , με την καυτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να βρίσκεται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Δεν παραδίδουν τις έδρες τους Τσακαλώτος και Πέρκα
Δεν προτίθενται να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, όπως έγινε γνωστό από πηγές της «Ομπρέλας».
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι οι βουλευτές δεν δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος, από τη στιγμή που παραιτήθηκαν από την ιδιότητα του μέλους

Oλοκληρώθηκε η ψηφοφορία

Με την έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το σχέδιο απόφασης ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων στη συνεδρίαση με δύο λευκά.

Σημεία από την δευτερολογία Κασσελάκη
- Υπάρχει μία επιστολή που έχει λάβει η γραμματεία την οποία δεν πρέπει κανεις εδώ μέσα να χειροκροτήσε

- Δεν προείπε κανεις εδώ μέσα να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της ομπρέλας από την Κεντρική Επιτπρπη

- Όχι γιατί αισθάνομαι άσχημα για τα 43 απότομα που έχουν παραιτηθεί

- Δεν μπορούμε να προσβάλλουμε όσους έδωσαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρωπους εδώ μέσα

- Και θέλω να πω στον κόσμο που είχε ευθυγραμμιστεί με αυτήν την τάση πως έχετε χώρο εδώ μέσα

- Υπάρχουν δυο βουλευτές που έχουν υπογράψει τον αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και σας θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας που έχουν υπογράψει.

- Λέει ότι όλοι/ες βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

- Τους καλώ να δώσουν τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ

- Και καλώ και τον κ. Κούλογλου να κάνει το ίδιο

- Υπάρχει μια πραγματικότητα το ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα

- Θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την επιτροπή απόφασης και απλά ως διαφάνεια σε όλους σας 

- Δεν υπάρχει στενός κύκλος

- Ξεσκονίζω ότι έχει ειπωθεί εδώ μέσα

Η Συνεδρίαση

Ομόφωνα ψηφίστηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, μετά τις τροποποιήσεις στο κείμενο που επέβαλαν τα προεδρικά στελέχη
Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής

Ικανοποίηση στο στρατόπεδο των Προεδρικών - Δεκτή η τροπολογία
Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δεκτή τη τροπολογία των Προεδρικών. Υπενθυμίζεται ότι ζητούσαν να μη γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος και απέρριψαν τα δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Το τηλεφώνημα

Νέα κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιογλου με αφορμή ένα τηλεφώνημα το οποίο η μεν πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν έγινε ενώ η πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά την διάψευση Αχτσιόγλου ότι δέχθηκε τηλεφώνημα χθες μια ώρα πριν ξεκινήσει η Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή, περίπου στις 11 το πρωί από τον Στέφανο Κασσελάκη, κύκλοι κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν με εμφανή ειρωνική διάθεση: «Δεν χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το κινητό».

Οργή Κασσελάκη

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύσσωμη η «Ομπρέλα» αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα - Σκληρή απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου - Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Τζουμάκας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ξανά στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής καλώντας όσους αποχώρησαν και έχουν βουλευτική έδρα να την παραδώσουν ενώ κατέστησε υπόλογους τους «45» της «Ομπρέλας» για την απόφασή τους, προς τους ψηφοφόρους. Από την άλλη, η Έφη Αχτσιόγλου με ανακοίνωσή της πραγματοποίησε ολομέτωπη επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, στο οποίο αναφέρει πως ο πρόεδρος της παράταξης «ευτελίζει τη Δημοκρατία και την Αριστερά».

Η ομιλία του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν θα γίνει δημοψήφισμα πλέον μετά από την αποχώρηση των «45» καλώντας μάλιστα όσους έχουν βουλευτική έδρα να την παραδώσουν.

«Κανείς δεν πρέπει να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της Ομπρέλας. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα, αλλά επειδή κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ βάσισε τις ελπίδες του σε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Θέλω να πω στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με αυτή την πρώην τάση, έχετε χώρο εδώ μέσα. Η μόνη τάση είναι η δημοκρατική με τα όργανα. Τους θυμίζω σε όλους τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε. Λέει πως όλοι οι βουλευτές δεσμεύονται στο κόμμα. Επιτέλους σεβαστείτε το κόμμα και τον κώδικα δεοντολογίας που υπογράψατε».

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει λόγος. Θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την Επιτροπή Απόφασης και σας λέω πως με βρίσκει σύμφωνο η διατύπωση. 'Τα άτομα που εκτοξεύουν ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα'. Οι κυρώσεις επιβάλλονται από την επιτροπή δεοντολογίας», συνέχισε ο κύριος Κασσελάκης.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπα χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να έρθει. Από αύριο είναι μια νέα μέρα και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 45 μέλη της «Ομπρέλας» αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου φορέα
Στο τέλος της επιστολής τους, τα μέλη της «Ομπρέλας» δηλώνουν πως «προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς: δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της» 

Ζαχαριάδης: Λάθος η δήλωση Κασσελάκη για 5η Φάλαγγα
Στην Κεντρική Επιτροπή τοποθετήθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης κρίνοντας λάθος την αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη περί 5ης Φάλαγγας εντός του κόμματος, προσθέτοντας ότι πρέπει να ανακληθεί. Παράλληλα, δήλωσε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει νοσηρότητα στο κόμμα αλλά «όχι μόνο σε όσους αποχώρησαν από το κόμμα ή από την αίθουσα αλλά και σε πολλούς από όσους μείναμε». «Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη», κατέληξε.

 

Aποχώρηση Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση συνοδευόταν από κείμενο που εξηγούσε τους λόγους. Διαβάστε το κείμενο:

Προς την Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ., τον Αναπληρωτή Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ. Κοινοποίηση στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Π.Σ. Αγαπητή συντρόφισσα, αγαπητέ σύντροφε

Το κείμενο αυτό δεν ήταν εύκολο να γραφτεί. Δεν προέκυψε χωρίς συλλογισμό, χωρίς βαθιά σκέψη, πόνο και αγωνία για το σήμερα και το αύριο της Αριστεράς. Άλλωστε, οι περισσότερες και οι περισσότεροι από εμάς είχαμε πάρει ενεργά μέρος, μαζί με πολλές και πολλούς άλλους, στην δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε με πάθος για την κοινή υπόθεση. Με στιγμές που μας έκαναν να νιώσουμε υπερηφάνεια, όπως αυτή της συμφωνίας των Πρεσπών, της κάλυψης από το ΕΣΥ 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, της αποκατάστασης των συλλογικών συμβάσεων, της αύξησης του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του επονείδιστου υποκατώτατου για τους νέους, της δραστικής μείωσης της ανεργίας, των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και παλαιότερα με τη συμμετοχή μας στα κοινωνικά κινήματα, στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο, στις πλατείες, στο Κοινωνικό Φόρουμ, στο εργατικό και αντιρατσιστικό κίνημα, στον αγώνα για την υπεράσπιση του άρθρου 16, σε τόσα άλλα....

Δεν ξεχνάμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τα κρατάμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Δεν ξεχνάμε και τις δύσκολες στιγμές. Τις στιγμές που νιώσαμε άβολα, δύσκολα, μειοψηφικά, αλλά συνεχίσαμε το ταξίδι. Δεν ξεχνάμε και τις δικές μας ευθύνες. Τις στιγμές που ολιγωρήσαμε ή που δεν καταφέραμε να σταματήσουμε αυτό που βλέπαμε να έρχεται, κυρίως τη βίαιη μετάλλαξη του κόμματός μας, τον αρχηγισμό, τη σταδιακή απομάκρυνσή του από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, τη διάχυσή του σε ένα θολό και άνευρο πολυσυλλεκτισμό.

Ήρθε όμως η στιγμή της απάντησης σε ένα κρίσιμο ερώτημα, που εκ των πραγμάτων έχει τεθεί.

Χωράνε οι ιδέες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έστω και αν αυτές δεν είναι πλειοψηφικές; Η απάντηση δυστυχώς είναι αρνητική. Και δεν είμαστε εμείς, που δώσαμε την απάντηση. Η νέα ηγεσία -και δεν αναφερόμαστε μόνο στον νέο πρόεδρο- φρόντισε με το καλημέρα να περιγράψει το νέο κόμμα έναντι του «παλαιού». Μόλις χθες ο Στ.Κασσελάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «άρρωστο κόμμα» και προανήγγειλε το ανήκουστο, βοναπαρτικό και ασφαλώς βαθιά αντιδημοκρατικό: τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την «απομπομπή», όπως είπε, των τεσσάρων στελεχών του κόμματος. Θα λέγαμε ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πρακτική του τραμπισμού, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα χρονικά, ιδιαίτερα σε ένα κόμμα που έχει καθιερώσει τον πλουραλισμό, την ελευθερία της διαφορετικής άποψης, την ίδια τη δημοκρατία. Μια τέτοια πρακτική διωγμού ιστορικών στελεχών του χώρου μας, στην ουσία σημαίνει διωγμό και διαγραφή της ίδιας της αριστεράς από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φοβόμαστε ότι ουδεμία σχέση έχει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ζήσαμε. Η ομιλία του στην ΚΕ ήταν μνημείο αλαζονείας, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Ως «αδιαμεσολάβητος» κατήργησε επί της ουσίας τα όργανα, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ αρνήθηκε πεισματικά την ψηφοφορία για το θέμα, που ο ίδιος προκλητικά και αντικαταστικά έθεσε.

Ως απόλυτος «ηγεμόνας», σε ένα κόμμα που απαξιώνεται καθημερινά, εκστόμισε κατηγορίες, που όμοιές της, ίσως και ποτέ, δεν είχαν διατυπωθεί. Είναι δυστυχώς, η νέα αυταρχική «κουλτούρα» που βάζει τη σφραγίδα της σε ένα κόμμα, το οποίο με ιλιγγιώδη ταχύτητα μετατοπίζεται από την Αριστερά, στο γνωστό, ενδεχομένως και άγνωστο για την ιστορία του τόπου, χώρο της συντηρητικής μεταπολιτικής.

Τα μηνύματα όμως ήταν πολλά. Ήταν η ομιλία του Στ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ, που αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας του κεφαλαίου με την εργασία, αναφορά που στην ουσία έβαλε τη σφραγίδα της βίαιης στροφής σε δεξιά και νεοφιλελεύθερα μονοπάτια και οδηγεί σε ρήξη με τον κόσμο της εργασίας. Ήταν το φως που... κέρδισε το σκοτάδι. Η ανατριχιαστικά «ουδέτερη» ανακοίνωση για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Η πλήρης απουσία της ηγετικής ομάδας από τις κινητοποιήσεις για την Γάζα. Η «συγγνώμη» της Θεοδώρας Τζάκρη για όσα η αριστερά έπραξε το 2011 – 2015. Η αντικατάσταση της ριζοσπαστικής με την... πατριωτική Αριστερά. Η αυταρχική άνωθεν εντολή διαγραφής τεσσάρων ιστορικών στελεχών, ανάμεσά τους δύο πρώην γραμματείς του κόμματος. Το αρχηγικό και δεσποτικό διάταγμα «όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου, θα είναι εκτός ψηφοδελτίων». Το τοξικό κλίμα, ο νεοαυριανισμός και ο δεξιόστροφος λαϊκισμός, οι κραυγές και ο φανατισμός, το μίσος για το 3% και την ιστορική πορεία της Αριστεράς, που έβαλαν τη σφραγίδα τους στη δημόσια συζήτηση. Ήταν η αδιαμεσολάβητη σχέση του «αρχηγού» με το λαό και η επί της ουσίας κατάργηση των Οργανώσεων Μελών. Η αντικατάσταση της πολιτικής με την επικοινωνία και τον τακτικισμό. Ήταν και είναι η διαρκής αποδόμηση της αριστερής, οικολογικής και ριζοσπαστικής ταυτότητας του κόμματος στο όνομα της στροφής προς το κέντρο.

Η νέα ηγεσία του κόμματος, υποσχέθηκε με ένα πρωτόγονο τρόπο να τα αλλάξει όλα. Η υπόσχεση αυτή συνοδεύτηκε, όμως, με την παλιά συνταγή της ήττας. Και ενώ με αυταρχισμό ξηλώνει χωρίς διαδικασίες πρόσωπα, ακόμα και αυτά της διεύρυνσης, κρατάει ως κόρη οφθαλμού τη διαρκή και βίαιη μετάλλαξη, αυτή ακριβώς που οδήγησε σε διαρκείς ήττες και σε απώλεια

πολιτικής και κοινωνικής επιρροής. Δείγμα γραφής οι δημοσκοπικές έρευνες, οι οποίες φέρνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με συνεχείς διαρροές προς άλλες δυνάμεις, κυρίως της αριστεράς και της αποχής. Η μετατόπιση και ο συνωστισμός, εντέλει, στο κέντρο και στον λαϊκίστικο συντηρητισμό, σκορπά απογοήτευση στον κόσμο της Αριστεράς, που βλέπει ένα ιστορικό εγχείρημα να υπονομεύεται και να γκρεμίζεται εκ των έσω. Κάπως έτσι, το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας να «τελειώνουμε με την Αριστερά» βρήκε πρόσφορο έδαφος εντός των τειχών, από μια ομάδα που καθημερινά παίρνει διαζύγιο με τις αρχές και τις αξίες της και «εμπνέεται», στην καλύτερη περίπτωση, από το μοντέλο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ!

Επειδή εμείς αισθανόμαστε την ιστορική ευθύνη. Επειδή επιμένουμε αριστερά και το όραμά μας είναι ο σοσιαλισμός με ελευθερία και δημοκρατία, δεν μπορούμε πλέον να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το έγκλημα που έχει γίνει σε βάρος ενός μοναδικού στην Ευρώπη ιδεολογικού και πολιτικού εγχειρήματος.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να προστατεύσουμε από τον περαιτέρω διασυρμό του, τον πολιτικό χώρο που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια. Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής - ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν. Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών.

ΥΓ: Προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς: «Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της»

Αποσπάσματα από την ομιλία του Θανάση Θεοχαρόπουλου
«Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται. Είναι αποκλειστικά θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ειδικότερα ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από τη βάση μόλις 50 μέρες πριν, δεν μπορεί να μην γίνεται αποδεκτή η εσωκομματική διαδικασία εκλογής από τη βάση. Και δεν μπορεί να υπάρχουν απαράδεκτες δηλώσεις για διαπλοκή κ.α. στο κόμμα».

Γιάννης Ραγκούσης στην ΚΕ
Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού. Ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με δημοψηφίσματα.

Παραμένουμε

«Παραμένουμε στελέχη του κόμματος, υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες του» αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους Δ. Τεμπονέρας, Φ. Λαμπρινίδης, Χ. Τσιόκας και Χρ. Λαμπρίδης

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Σήμερα, αναμένεται η αποχώρηση και της «Ομπρέλας» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την πόρτα της εξόδου άνοιξε και ο Στέφανος Τζουμάκας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κατάσταση διάσπασης, με τους «Προεδρικούς» να καταθέτουν τροπολογία – «φρένο» στο δημοψήφισμα, ενώ έντονες «ζυμώσεις» εκτυλίχθηκαν στο παρασκήνιο, πριν τη χθεσινή, θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες αφορούν τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. 

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου  μία ώρα προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατέθεσε κείμενο – φωτιά με σφοδρά πυρά κατά του κ. Κασσελάκη, ζητώντας τη διεξαγωγή ψηφοφορίας – πριν τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή – για το δημοψήφισμα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος για τις τέσσερις διαγραφές. «Να μπει τέλος στον κατήφορο», ήταν το μήνυμα που διαμήνυσε. 

Με την πλευρά Αχτσιόγλου τάχθηκε τόσο η «Ομπρέλα» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις