Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προειδοποίηση για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό: Οι Ευρωπαίοι Εβραίοι σήμερα ζουν ξανά με φόβο

Προειδοποίηση για τον αυξανόμενο αντισημ...

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό αντισημιτικών περιστατικών στην Ευρώπη, προειδοποιώντας: «Η έξαρση των αντισημιτικών περιστατικών σε όλη την Ευρώπη έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες ημέρες, θυμίζοντας μερικές από τις πιο σκοτεινές εποχές στην ιστορία. Οι Ευρωπαίοι Εβραίοι σήμερα ζουν ξανά με φόβο».

«Έχουμε δει μια αναζωπύρωση αντισημιτικών περιστατικών και ρητορικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλο τον κόσμο: βόμβες μολότοφ σε μια συναγωγή στη Γερμανία, αστέρια του Ντέιβιντ ψεκάστηκαν με χρώμα σε κτίρια κατοικιών στη Γαλλία, ένα εβραϊκό νεκροταφείο βεβηλώθηκε στην Αυστρία, εβραϊκά καταστήματα και συναγωγές δέχθηκαν επίθεση στην Ισπανία, διαδηλωτές που φώναξαν συνθήματα μίσους κατά των Εβραίων. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ΕΕ στέκεται στο πλευρό των εβραϊκών κοινοτήτων της», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και για αυξανόμενη ισλαμοφοβία και αντιμουσουλμανικά αισθήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας: «Πρέπει να απωθήσουμε αυτήν την άνοδο του αντισημιτισμού, καθώς και την άνοδο του αντιμουσουλμανικού μίσους που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες – το οποίο δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Παράλληλα, επισπεύδουμε το νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες αντιδρούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε αντισημιτικό ή αντιμουσουλμανικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για τρομοκρατικό περιεχόμενο, ρητορική μίσους ή παραπληροφόρηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις