Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης έδωσε στον Μπλίνκεν το σχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης έδωσε στον Μπλί...

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαιρετίζει την προσέγγιση της Λευκωσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος

Στο περιεχόμενο της συνάντησης του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναφέρθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για την έναρξη του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου, και κληθείς να αναφερθεί στη συνάντηση που είχε το απόγευμα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «ήταν σημαντικό ότι συζητήθηκε η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Αμερικανός Υπουργός εξωτερικών χαιρετίζει την προσέγγιση της Λευκωσίας, της χώρας μας, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη. Ευχαρίστησε για τον ρόλο μας στην απομάκρυνση πληθυσμού από την περιοχή.

Συζητήσαμε και για το Κυπριακό με αφορμή την επίσκεψη του στην Τουρκία, όπως επίσης και για τις διμερείς μας σχέσεις. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική και τη δική του ανάλυση σε σχέση με το πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα στην περιοχή, μετά και τις επαφές που είχε μέχρι στιγμής, και συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή, ειδικότερα για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα».

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό των κυπριακών Αρχών, σε σχέση με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε: «ναι, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντίγραφο του οποίου - διότι είναι συγκεκριμένο έγγραφο (που αναφέρει) βήμα προς βήμα πώς θα γίνει αυτό - το έχω μοιραστεί με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, όπως το έχω μοιραστεί και με κάποιους άλλους, όπως τη Γαλλία που επιδεικνύει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον - θα είμαι εκεί για τη Σύνοδο που θα διοργανώσει ο Γάλλος Πρόεδρος αυτή τη βδομάδα - όπως και με την Πρόεδρο της Επιτροπής η οποία επικοινώνησε μαζί μου για να ενημερωθεί με περισσότερη λεπτομέρεια, και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τον σχεδιασμό».

Ερωτηθείς για το τι διημείφθη στη συνάντηση σε σχέση με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Κύπρου είπε ότι με τον κ. Μπλίνκεν «ειδικότερα συζητήσαμε για την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν, αλλά και ειδικότερα το θέμα της απόφασης του ΓΓ των ΗΕ να προχωρήσει με τον διορισμό μιας προσωπικότητας. Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής υπάρχει μια άρνηση από πλευράς Τουρκίας, παρόλο που ανέφερα στον κ. Μπλίνκεν, το γνώριζε και ο ίδιος ότι, η προσπάθεια των ΗΕ συνεχίζεται».

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις