Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πώς «οχυρώνεται» για την αυριανή κακοκαιρία- Τι ετοιμότητα υπάρχει

Αχαΐα: Πώς «οχυρώνεται» για την αυριανή ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος

Με την αγωνία της επέλασης της αυριανής κακοκαιρίας ζει η Αχαΐα.

Μετά τη χθεσινή βροχόπτωση που προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές της πόλης οι αρμόδιοι φορείς προετοιμάζονται για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, με τον Δήμο Πατρέων προχωράει ακόμη και σε «τομές» στο τοιχίου του ποδηλατόδρομου στην Όθωνος Αμαλίας για να φεύγουν τα νερά προς τη θάλασσα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, «έχουμε τις προγνώσεις και ετοιμαζόμαστε, κάναμε έκτακτες συσκέψεις για να δούμε πού χρειάζεται να βοηθήσουμε. Είμαστε σε ετοιμότητα και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Χθες έπεσε πολύ νερό σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημείο της κλιματικής αλλαγής που χτυπάει με σφοδρότητα».

Όπως επισημαίνει, οι υποδομές γενικότερα είναι πεπαλαιωμένες και είναι για άλλες συνθήκες. Όμως δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα με τα μέσα που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση».

Σε σχέση με την ετοιμότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Μπονάνος αναφέρει:

«Η προετοιμασία για τέτοιες καταστάσεις δεν είναι τωρινή αλλά επαναλαμβανόμενη εδώ και τέσσερα χρόνια  και σχετίζεται με τα ποτάμια και τα ρέματα. Αύριο θα υπάρχουν συνεργαζόμενοι εργολάβοι και όπου χρειαστεί θα παρέμβουν για να διευκολύνουν τη ροή του νερού και σε περίπτωση που δούμε ότι η στάθμη ανεβαίνει σε κάποια επικίνδυνα σημεία. Θα υπάρχει παρουσία μας και στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ώστε ανάλογα με την πληροφόρηση που θα έχουμε να παρεμβαίνουν και τα μηχανήματα έργων της Περιφέρειας αλλά και συνεργαζόμενοι εργολάβοι. Θα πρέπει να συνεργαστούν και οι πολίτες, μετά το μεσημέρι να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις, να συμβουλεύονται την πολιτική προστασία. Με την ένωση δυνάμεων θα περάσουμε και αυτό το καιρικό φαινόμενο.

Δεν είμαστε οι μοναδικοί που αντιμετωπίζουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Είδαμε για παράδειγμα τέτοιες εικόνες στο Μιλάνο.  Χρειάζονται κονδύλια για να αντιμετωπιστεί η νέα κατάσταση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις