Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου, παρέστη και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Στη χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου κ...

Τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου το πρωί της Κυριακής 29/10 στον Μητροπολιτικό ναό

Το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2023 όπως είδαμε και από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών, τελέστηκε η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου, από τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο παρουσία πλήθους πιστών.

Στη χειροτονία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ παρόντες στον ναό ήταν επίσης οι Μητροπολίτες Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, Ύδρας κ. Εφραίμ, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος και ο Μητροπολίτης Κινσάσας στην ανατολική Αφρική, κ. Θεοδόσιος, επίσης από την Πάτρα.

Ο νέος Επίσκοπος Ταλαντίου, Επιφάνιος Καραγεώργος, μέχρι πρότινος ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 9 Οκτωβρίου 2023.

Μέχρι τον Φεβρουάριο διατελούσε πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για 17 χρόνια αλλά και ως προϊστάμενος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος εξελέγη λοιπόν προ περίπου 3 εβδομάδων Βοηθός Επίσκοπος από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το έτος 2022 διακονεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Πατησίων.

Ο νέος Επίσκοπος Ταλαντίου έχει γεννηθεί στα Τριανταίικα Αγρινίου το έτος 1971 και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Αγρίνιο. Κατόπιν, φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο αμφοτέρων.

Στις 5 Δεκεμβρίου 1998 εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Επιφάνιος, προς τιμήν του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Επιφανίου Θεοδωροπούλου.

Στις 6 Δεκεμβρίου 1998 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 31 Μαΐου 1999 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος των Ενοριών Προφήτου Ηλιού Σταμνάς και Αγίου Βασιλείου Ελαιοφύτου.

Στις 25 Νοεμβρίου 2005 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά, πλησίον του οποίου υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Έχει διακονήσει με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε όλες τις ποιμαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως δε στο Θείο κήρυγμα, στον τομέα της νεότητας και της φιλανθρωπίας.

Συνέγραψε άρθρα θρησκευτικού και πνευματικού περιεχομένου και έλαβε μέρος σε διάφορα Συνέδρια ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

*Να προσθέσουμε πως από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, παρέστη στην Αθήνα, στη χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου και ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προϊστάμενος του ιερού Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών. Επίσης παρέστη και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης.

Οι φωτό έχουν credit: Χρήστος Μπόνης / EUROKINISSI.

Περισσότερες φωτ. στο www.orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις