Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα

Ο Ολλανδός ερευνητής που είχε προβλέψει ...

Η ανάρτηση του Φρανκ Χούγκερμπετς

Ο Φρανκ Χούγκερμπετς, ο επιστήμονας που προκάλεσε ποικίλα σχόλια για τις μεθόδους του στην πρόβλεψη των σεισμών, «χτύπησε» και πάλι και αυτή τη φορά αναφέρεται στην Ελλάδα.
 
Το ελληνικό τόξο, η πλέον σεισμογενής περιοχή της χώρας μας, η οποία στο παρελθόν έχει δώσει φονικούς και καταστροφικούς σεισμούς άνω των 7 Ρίχτερ, έχει τραβήξει το επιστημονικό ενδιαφέρον του Ολλανδού ερευνητή, Φρανκ Χούγκερμπετς.

Πρόκειται για τον, αμφιλεγόμενο κατά πολλούς επιστήμονες, Ολλανδό ερευνητή, ο οποίος είχε «προβλέψει» τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη Νότια Τουρκία και τη Συρία – ακολούθησε και δεύτερος μεγέθους 7,7 Ρίχτερ- που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής του ολλανδικού ινστιτούτου «Solar System Geometry Survey» είχε γράψει στο Twitter 72 ώρες πριν τη μεγάλη δόνηση πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

Αυτή τη φορά και πάλι με ανάρτησή του στα social media, ο ερευνητής αναφέρει ότι παρατηρεί μέτρια σεισμική δραστηριότητα στα άκρα του ελληνικού τόξου και συγκεκριμένα από τα νοτιοδυτικά της Κρήτης ενώ φθάνει μέχρι και ανοιχτά της Κύπρου.

Μάλιστα, κάνει και αναφορά στον μεγάλο σεισμό που είχε γίνει το 365 μ. Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης με μέγεθος 8,6 Ρίχτερ για να εξηγήσει, προφανώς, τα μεγέθη που μπορεί να δώσει το ελληνικό τόξο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις