Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το 8ο KinderDocs - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Το 8ο KinderDocs - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκ...

Στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς το σαββατοκύριακο 21 και 22/10 καθώς και στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην οδό Ομήρου

Το 8ο KinderDocs - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους είναι μία ξεχωριστή σινεφίλ διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 21 και 22/10/2023 στην Αθήνα με επίκεντρο το Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς ενώ θα υπάρξουν & παράλληλες εκδηλώσεις για ενήλικο κοινό και επαγγελματίες στο Goethe-Institut Athen.

Το Φεστιβάλ KinderDocs, που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από 10 χώρες και 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για συζητήσεις και δράσεις.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ μας καλεί να βρεθούμε όλοι στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138 για ένα family-friendly γουικέντ με τέσσερις (4) θεματικές ζώνες και 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο σε back-to-back προβολές από το πρωί. Κάθε ταινία γίνεται αφορμή για συναντήσεις με σκηνοθέτες, συζητήσεις με παραγωγούς, ιστορικούς, ψυχολόγους, καινοτόμους start-uppers -συνολικά 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό-, καθώς και μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, που μετατρέπουν το φεστιβάλ σε πραγματική γιορτή.

Σάββατο 21/10, 12.00-22.00 και Κυριακή 22/10/2023, 10.00-18.30 στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, θα προηγηθεί ένα δυναμικό Industry Event για επαγγελματίες και φοιτητές του κινηματογράφου με θέμα «Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους: Διεθνείς προσεγγίσεις και προοπτικές» διοργανώνεται στο Goethe-Institut Athen, στην οδό Ομήρου 14. Αξιοποιώντας το δυναμικό Ευρωπαϊκό δίκτυο του KinderDocs, διεθνείς και Έλληνες καλεσμένοι θέτουν στο επίκεντρο το κινηματογραφικό είδος του δημιουργικού ντοκιμαντέρ που απευθύνεται σε νεαρά ακροατήρια.

Καλεσμένοι του KinderDocs:

-Marije Veenstra (NL), Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, International Documentary Film Festival Amsterdam – IDFA

-Gudrun Sommer (DE), Διευθύντρια, Φεστιβάλ DOXS RUHR

-Niki Padidar (NL), σκηνοθέτιδα (Ninnoc, All You See) και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Προγράμματος Youth, International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)

-Susanne Kim (DE) σκηνοθέτιδα υβριδικού project «Cabinets of Wonder» (Documentary & Virtual Reality) που προβάλλεται στο 8ο KinderDocs

-Martijn Blekendaal (NL), σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ για νέους «The man who looked beyond the horizon» που θα προβληθεί στο 8ο KinderDocs

-Σοφία Εξάρχου (GR), σκηνοθέτιδα (Park, Animal)

Το Φεστιβάλ KinderDocs συνεργάζεται με ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, κολλέγια και σχολές: φοιτητές και σπουδάστριες θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ και θα αναπτύξουν νέες, διαθεματικές οπτικές και προσεγγίσεις σε διαφορετικά γνωστικά πεδία. Η 8η έκδοση του Φεστιβάλ KinderDocs μετατρέπεται σε έναν πρωτοποριακό κόμβο μάθησης και αλληλεπίδρασης, ένα ολοκληρωμένο workshop για φοιτήτριες και σπουδαστές.

Συμμετέχουν: Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | ΠΜΣ Κινηματογραφικές και Πολιτισμικές Σπουδές – Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | ΔΠΜΣ «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση», Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Γερμανική Φιλολογία, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | «Cinema Studies», Deree – The American College of Greece | Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου

Την Πέμπτη 19/10, 17.30-20.00 στο Goethe-Institut Athen, είσοδος δωρεάν.

Παράλληλα, το 8ο KinderDocs διοργανώνει ειδικές προβολές για σχολεία. Ομάδες μαθητών από Δʹ Δημοτικού έως Βʹ Λυκείου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο διαφορετικές ζώνες προβολής και να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους, που έχουν προσκληθεί ειδικά από το εξωτερικό.

ΤΕΤ-ΠΕΜ-ΠΑΡ 18, 19, 20/10, 10.00-13.30 στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στο Κολωνάκι.

Δύο κριτικές επιτροπές παιδιών (9-12 ετών) και νέων (12-17 ετών) θα παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα και θα ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία για το Βραβείο Κοινού!

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Προπώληση: more.com by viva και tickets.benaki.org.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη 17/10 προγραμματίστηκαν και ειδικές προβολές δύο ταινιών ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, των «Either Way», 45 λεπτά και «Dear Dad», 17 λεπτά διάρκεια, παρουσία των 4 νέων δημιουργών που τις υπογράφουν (Karoline Roessler, Eva Louisa Gemmer, Hannah Jandl, Lea Tama Springer) και θα έρθουν από τη Γερμανία ειδικά για να συζητήσουν μαζί με το κοινό.

Η εκδήλωση έχει θέμα Αναζητώντας τη θέση αμς στον κόσμο και έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα & γίνεται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture