Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το KinderDocs, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το KinderDocs, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ γ...

Περιλαμβάνει 12 βραβευμένες ταινίες, φτιαγμένες για παιδιά και νέους εφηβικής ηλικίας

Η Ολίβια είναι 16 ετών, ζει στη Φινλανδία, αλλά όχι όπως οι άλλες κοπέλες της ηλικίας της. Είναι σταρ του Instagram, έχει 20.000 followers και έχει το δικό της διαμέρισμα. Τη ζωή της, αλλά και ότι δεν μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλει το ντοκιμαντέρ «The Perfect Selfie».

Για πολλά παιδιά στον κόσμο δεν περνάει το σχολικό κάθε πρωί για να φθάσουν στο σχολείο. Πηγαίνουν με βάρκα, με σκι, με ποδήλατο, με λεωφορείο ή skateboard ή και με τα πόδια. Δεκαέξι παιδιά, σε πέντε ηπείρους, σε 14 χώρες καθ΄ οδόν για το σχολείο παρακολουθεί το ντοκιμαντέρ «Not without us!». Παρ? ότι οι κόσμοι στους οποίους ζουν μοιάζουν τελείως διαφορετικοί, μοιράζονται κοινές αξίες, επιθυμίες και δίψα για γνώση.

Την ιστορία μιας οικογένειας στο Ιράκ, η οποία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011 βρίσκεται παγιδευμένη στο αποκαλούμενο «τρίγωνο του διαβόλου» ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες και δραπετεύει βιώνοντας την προσφυγιά, αφηγείται το ντοκιμαντέρ «Nowhere to hide».

Δώδεκα (12) βραβευμένες ταινίες, φτιαγμένες για παιδιά και νέους προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, τους γονείς, τους συγγενείς και τους δασκάλους τους, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ KinderDocs, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Μουσείο Μπενάκη, αντίστοιχα.

«Στόχος μας είναι να ανοίξει ένας διάλογος μέσω της ευκαιρίας που δίνουν οι ταινίες, τις οποίες έχουμε επιλέξει για το KinderDocs. Θέλουμε να συζητηθούν θέματα που δεν συζητιούνται εύκολα, όμως απασχολούν και τα παιδιά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς» τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» η καλλιτεχνική διευθύντρια και παραγωγός του Φεστιβάλ, Δήμητρα Κουζή.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους KinderDocs κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη και στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παράλληλα με τις προβολές τα σαββατοκύριακα για το κοινό, ξεκινούν και οι πρωινές προβολές και παράλληλες δράσεις τις καθημερινές για σχολεία. Το KinderDocs διαρκεί έως το τέλος Απριλίου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ

Η φωτ. είναι από EPA/Saul Martinez.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture