Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα – Το ενδεχόμενο πολιτικής κατάρρευσης είναι εμφανές

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε ...

Τι αναφέρει σε άρθρο του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

«Με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται ένα πεντάμηνο εξαιρετικά πυκνών πολιτικών εξελίξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε άρθρο του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Διονύσης Τεμπονέρας.

Όπως αναφέρει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «ο φορέας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» και οι εξελίξεις που ακολουθούν θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία του».

«Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας» είναι ο τίτλος του άρθρου και παραθέτει 16 σημεία.

Στο έκτο σημείο του άρθρου του τονίζει ότι «η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν μπορεί να κριθεί για το κακό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά δυστυχώς «πληρώνει» τις διαχρονικές αδυναμίες του πολιτικού σχηματισμού όπως και την ανικανότητά του να αποδώσει πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης με αιχμή, μεταξύ των άλλων, τον σύγχρονο ρόλο του κράτους με αυτοδιοίκηση για την άρση των περιφερειακών και γεωγραφικών ανισοτήτων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα. Ο αρχηγισμός μια ηγετική μη νομιμοποιημένη ελίτ που επικάθεται σε όλη την κομματική βάση, η ρευστοποίηση του κόμματος, η απουσία στρατηγικού σχεδίου, η άρνηση αυτοκριτικής εκθέτουν τον σχηματισμό σε πολλαπλούς κινδύνους. Το ενδεχόμενο πολιτικής κατάρρευσης είναι εμφανές».

Στην όγδοη παρατήρησή του αναφέρει ότι «το πρώτο ζητούμενο είναι η σύνθεση και η υπέρβαση των αντιθέσεων του χθες. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή πρέπει να στραφεί προς την Κεντροαριστερά ή την παραδοσιακή Αριστερά. Πρόκειται για ψευτοδίλημμα. Η εποχή απαιτεί να οδηγηθούμε στη σύνθεση μιας νέας, μεγάλης, αριστερής, δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης που θα ενσωματώνει τις θετικές εμπειρίες του παρελθόντος, αλλά θα απαντά  με δίκαιους όρους στις κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες που γεννούν οι αντιθέσεις της εποχής. Χρειαζόμαστε ένα μείγμα ρεαλισμού και ριζοσπαστισμού που θα ανοίγει δρόμους προς τον στρατηγικό στόχο: τον μετασχηματισμό της κοινωνίας με ανάπτυξη στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης προς σοσιαλιστική κατεύθυνση».

 

πηγή enikos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις