Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η απάντηση της Κυριακής είναι Κώστας Πελετίδης

Η  απάντηση της Κυριακής είναι Κώστας Πελετίδης

Γράφει ο Χρήστος Πατούχας

Η Λαϊκή Συσπείρωση με τον Κώστα Πελετίδη στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα δε το 19 και το 23, κατέκτησε ποσοστά, που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσοστά του πολιτικού κόμματος που την στηρίζει.

Είναι κατά τούτο μία παράταξη λαϊκή, από την πολιτική και την πρακτική της δράση, μετωπική με την στήριξη και την συμμετοχή πολλών ανθρώπων από την ευρύτερη κοινωνική δραστηριότητα σε συνδικάτα, εκπολιτιστικούς συλλόγους και άλλους κοινωνικούς φορείς, αγωνιστική στην πρακτική και τον προσανατολισμό της, διεκδικητική στρατηγικών στόχων που θα καθορίσουν την εικόνα της πόλης μας τις επόμενες πολλές δεκαετίες, πολύ  έμπειρη πλέον, για να ξέρει να καθορίζει προτεραιότητες, με άριστη γνώση του αυτοδιοικητικού περιβάλλοντος, του ασφυκτικού νομοθετικού πλαισίου και των διαχρονικών κυβερνητικών προθέσεων χειραγώγησης και υποταγής, ενωτική και κινηματική, με απόλυτη την εμπιστοσύνη της στην αποτελεσματικότητα των λαϊκών αγώνων, με την πεποίθηση ότι ο Δήμος, οι Δήμοι σε όλη την χώρα, πρέπει να είναι σύμμαχοι του λαού, όχι να επιδιώκουν να γίνουν δυνάστες και εκμεταλλευτές του!

Είναι παράταξη αριστερή, από τις διακηρύξεις, τα γενικά της πιστεύω, την καθημερινή της συμπαράσταση στον εργαζόμενο και τα δικαιώματα του, στον άνεργο και τον απόμαχο συνταξιούχο, στον νέο και την νέα που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να οργανώσουν τη ζωή τους με ελπιδοφόρο και δημιουργικό τρόπο,   έχει στο κέντρο της προσοχής του το παιδί και την νέα οικογένεια, προσπαθεί να μειώσει την διαρκή ανασφάλεια που τους δημιουργεί το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Είναι αριστερή από τις ιδεολογικές της αρχές, τον προσανατολισμό, το ιστορικό της παρελθόν, την δράση και την πρακτική της.

Είναι όλα τα παραπάνω αρκετά για να ικανοποιήσουν τα κριτήρια ψήφου, ενός αριστερού, προοδευτικού, συγκροτημένου ανθρώπου;

 Ποιος είναι ο αντίπαλος; Ο κ. Σβόλης. Ένας απολύτως προσηλωμένος άνθρωπος στην κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. Και ας διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι άφησε στο σπίτι του την κομματική του ταυτότητα. Είναι μαζί του και η πολιτική ακροδεξιά όλων των αποχρώσεων. Με επικεφαλής, εκπρόσωπο και κουμανταδόρο, τον κ. Νικολόπουλο. Δεν γνωρίζω, αν ο κ. Σβόλης αντιλαμβάνεται με ποιους ταυτίζεται με την παρουσία τους, αλλά είναι γνωστές όλες οι φασιστικές, δολοφονικές, παρακρατικές, αιματηρές για την πόλη μας, ομάδες εφόδου. Είναι και μερικοί του ΠΑΣΟΚ, που οδεύουν ολοταχώς προς τον Μητσοτάκη για νάχουν σειρά προτεραιότητας!  Έχουν παρελθόν με επιπτώσεις στην αλλαγή προς τα δεξιά του πολιτικού χάρτη σε όλη την περιοχή μας. Ναι! Είναι και οι κ. Ρώρος και Τσιμπούκης Χρεοκοπημένοι αντικομμουνιστές και αδειασμένοι από παντού! Λένε μερικοί, ότι είναι και ο κ. Αϊβαλής, αλλά αυτός κρύβεται και από τους ψηφοφόρους του. (Αποδείχθηκε πολύ μικρότερος του αναμενομένου).

Για αυτόν τον αντίπαλο, για την επιλογή μας, θα έφταναν και τα μισά από τα θετικά κριτήρια του Πελετίδη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις