Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πως το ενοίκιο σπιτιού ροκανίζει το εισόδημα μας - Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Πως το ενοίκιο σπιτιού ροκανίζει το εισό...

Στην Αθήνα τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο

Σήμερα ένας μέσος εργαζόμενος στην Αθήνα χρειάζεται να δαπανήσει το 55,9% του εισοδήματός του για να πληρώσει ένα ενοίκιο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 42,4%.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” που επικαλείται στοιχεία  της βρετανικής  εταιρείας  “Online Mortgage Advisor”.   Πάντως στην Αθήνα τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο.

 Σύμφωνα με την έρευνα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση εμφανίζεται στην Πάτρα, όπου σήμερα απαιτείται το 46,36% του μισθού, όταν το 2018 απαιτούνταν το 38,56% του μηνιαίου εισοδήματος. Ενώ στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται κανείς να δαπανήσει το 53,55% του μισθού του.

Τα στοιχεία του  Spitogatos
Με βάση το τρίτο τρίμηνο του 2023 από το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos, προκύπτει ότι στην Αττική, η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης διαμορφώνεται σε 9,25 ευρώ/τ.μ., αυξημένη, κατά 8,2% σε ετήσια βάση. Στο κέντρο της Αθήνας παρατηρείται αύξηση κατά 10,9% στα 10 ευρώ/τ.μ., ενώ στα νότια προάστια η μέση τιμή αγγίζει τα 12 ευρώ/τ.μ., υψηλότερη δηλαδή κατά 9,1% σε σύγκρισή με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στα βόρεια προάστια η αύξηση είναι της τάξης του 7,7% στα 10,8 ευρώ/τ.μ.

 Οι δαπάνες στέγασης

Οι δαπάνες στέγασης είναι πολύ υψηλές, ακόμη και για όσους έχουν δικό τους σπίτι, καθώς το 25% των ελληνικών νοικοκυριών δαπανά πάνω από το 40% του εισοδήματος  για τις στεγαστικές του ανάγκες. Ως προς τιμές πώλησης, το 2018, ο μέσος εργαζόμενος μπορούσε να αγοράσει σχεδόν 6 τ,μ. με το ετήσιο εισόδημα του, ενώ το 2022 μόνο 4,3 τ.μ

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις