Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Για την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Της Κατερίνας Σολωμού

Οι επιστημονικοί φορείς, ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, των οποίων επιστημονικά δεδομένα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και αντιμετώπιση συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής, μεταφέρονται στον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας για να λογοδοτούν υπηρεσιακά σε αυτήν. 

Από πότε σε αυτή την χώρα οι επιστημονικοί φορείς οφείλουν να λειτουργούν ως απλή δημόσια υπηρεσία υπουργείου και που αλλού στον πλανήτη υπάρχει ανάλογο προηγούμενο; 

Είναι μια ακόμα απόδειξη της έλλειψης σεβασμού του κου Μητσοτάκη στην Επιστήμη και τους φορείς της. Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, σέβονται  την επιστήμη και επικαλούνται την "Αριστεία" υπό την προϋπόθεση να υπηρετεί πλήρως το αφήγημα και το πολιτικό συμφέρον τους και όχι να επιτελούν το καθήκον τους. Επιθυμεί την επιστήμη να είναι “μη επιστήμη” και τα πορίσματα και εισηγήσεις επιστημόνων να είναι υπαγορεύσεις δελτίων τύπου της ΝΔ. 

Το καθήκον αυτών των φορέων και το ότι απέδειξαν, ότι είχαν ενημερώσει την Κυβέρνηση, μέρες πριν, για την επικείμενη καταστροφή στην Θεσσαλία και ότι μέρος των καταστροφών είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και μη κινητοποίησης του αρμόδιου υπουργείου, θα έχει βαρύ τίμημα την απώλεια του ρόλου τους και επιστημοσύνης τους. 

Είχε προειδοποιήσει ο κ. Πέτσας ότι «βλέπει μια διάθεση συμμετοχής τους στην πολιτική και αυτό δεν του αρέσει καθόλου», ενώ ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είχε κατηγορήσει τους επιστήμονες για διαστρέβλωση πραγματικότητας σχετικά με τα μεγέθη και δεδομένα της φωτιάς στον Έβρο, μεγέθη που ανακοινώθηκαν και από Ευρωπαϊκούς ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς. 

Δεν τους άκουσαν οι επιστήμονες, όλοι πίστεψαν ότι είναι απλά άλλη μια επικοινωνιακή διαχείρηση. Κακώς. Είναι ασυδοσία; ΝΑΙ. Είναι επικίνδυνο; ΝΑΙ. Μοιάζει καθεστωτικό; Ναι. Είναι ορθολογιστικό; ΌΧΙ. Ειναι απόδειξη Αριστείας και τεχνοκρατισμού; ΟΧΙ.

Η παρεμπόδιση του έργου της Επιστήμης, η αγνόηση της και ο πόλεμος σε αυτή, είναι ότι πιο επικίνδυνο για την χώρα και τον πληθυσμό της. Θα το καταλάβουμε και νιώσουμε όλοι το επόμενο διάστημα και χρόνια και όταν συμβεί φοβάμαι ότι θα είναι πολύ αργά... 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις