Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιπροσωπεία της παράταξης του Σπύρου Σκιαδαρέση επισκέφθηκε την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος

Αντιπροσωπεία της παράταξης του Σπύρου Σ...

Η επίσκεψη έγινε στη σκιά της βιβλικής καταστροφής στον Θεσσαλικό κάμπο - Ο δρόμος προς την «οχύρωση» της Δυτικής Ελλάδος είναι μακρύς και δύσβατος, δήλωσε ο κ. Σκιαδαρέσης

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σπύρο Σκιαδαρέση, αποτελούμενη από τους κ.κ. Γεωργακόπουλο, Τσιρώνη, Φιλιώτη, Πυρρή και Σιγαλό, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023 την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο και την ετοιμότητα της υπηρεσίας.

Η ενημέρωση έγινε από τον προϊστάμενο, κ. Γυφτάκη, ο οποίος παρουσίασε διεξοδικά το έργο της Πολιτικής Προστασίας, το στελεχιακό δυναμικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διατίθεται μέσω των τεχνικών Υπηρεσιών.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε» αναφέρθηκαν στον νευραλγικό και κρίσιμο χαρακτήρα της υπηρεσίας, επισημαίνοντας πως ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας είναι καταλυτικός για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκαν παράλληλα, προβλήματα και ελλείψεις, όπως η σημαντική υποστελέχωση της υπηρεσίας, στην οποία απασχολούνται λιγότερα από δέκα άτομα και για τους τρεις Νομούς, η ελλιπής χρηματοδότηση από το κράτος και τα κενά στην θεσμική της κατοχύρωση που καταδεικνύουν την κρατική αδιαφορία.

«Η επίσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έγινε στη σκιά της βιβλικής καταστροφής στον θεσσαλικό κάμπο. Ο δρόμος προς την «οχύρωση» της Δυτικής Ελλάδος είναι μακρύς κι όπως όλα δείχνουν… δύσβατος για όσους υπηρετούν στον νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς χρηματοδότηση και μέσα. Με δεδομένες τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έπρεπε από χθες κιόλας να είχαν προχωρήσει οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές, ώστε η Αυτοδιοίκηση να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής. Απαιτείται άμεση και αποφασιστική δράση, με σχέδιο και έμφαση στις κρίσιμες υποδομές και σε ουσιαστικά έργα που θα θωρακίζουν την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες και τον φυσικό μας πλούτο. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ρόλος της Περιφέρειας δεν μπορεί να είναι ‘υποστηρικτικός’. Πρέπει να είναι καθοριστικός και διεκδικητικός», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις