Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Daniel: O θεσσαλικός κάμπος μετράει τις πληγές του στα λασπόνερα - Συνεχίζει να «απειλεί» ο Πηνειός

Κακοκαιρία Daniel: O θεσσαλικός κάμπος μ...

Ρεκόρ επιχειρήσεων με 4.500 διασώσεις

Τις πληγές του μετράει ο θεσσαλικός κάμπος που παραμένει βυθισμένος στο νερό και τη λάσπη μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Ενώ το νερό υποχωρεί αφήνει πίσω του την απόλυτη καταστροφή, με την απόγνωση να πλημμυρίζει τους κατοίκους των χωριών της Καρδίτσας πολλά από τα οποία σβήστηκαν κυριολεκτικά από το χάρτη. Κάποια παραμένουν βυθισμένα στο νερό.

 Την ίδια στιγμή ρεκόρ έσπασαν οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική (γύρω στις 9.200) η οποία πραγματοποιεί ιστορική επιχείρηση με 4.500 διασώσεις πολιτών να έχουν στεφθεί με επιτυχία από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Οι απεγκλωβισμοί των κατοίκων συνεχίζονται, ενώ όσοι παρέμειναν στα σπίτια τους λαμβάνουν βοήθεια: νερό, τρόφιμα και εφόδια από τον στρατό και τους διασώστες. Παράλληλα η λίστα των νεκρών μεγαλώνει με τον αριθμό να φτάνει μέχρι αυτή την ώρα τους 15. Η 15η σορός εντοπίστηκε από το Λιμενικό στον Παγασητικό Κόλπο και ανήκει σε έναν 42χρονο που αγνοούνταν από τις 5 Σεπτεμβρίου στην Αγία Αικατερίνη Βόλου.

Τα μέτρα στήριξης
 Τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής τόσο για τη χορήγηση της πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής, η οποία φτάνει μέχρι τα 10.000 ευρώ, όσο και για την πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, η οποία φτάνει μέχρι τα 4.000 ευρώ ( περιλαμβάνονται και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις) αλλά και για την κάλυψη πρώτων αναγκών, τις ζημιές στις οικοσκευές αλλά και τις πρώτες εργασίες, που φτάνει τα 6.600 ευρώ.

 Η κάλυψη για την επανακατασκευή κατοικιών θα φτάσει το 80%, ενώ στις επιχειρήσεις (και τις γεωργικές) θα καλυφθεί το 70% της ζημιάς. Επιπλέον:

ενεργοποιείται επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης με 300 έως 500 ευρώ.
Χορηγείται αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για έξι μήνες.
Θεσμοθετείται η Τριετής απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ
Αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες με επιδότηση 534 ευρώ για τους εργαζόμενους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις