Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Daniel: Αγνοούνται έξι άνθρωποι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας - Στους 885 οι απεγκλωβισμοί

Κακοκαιρία Daniel: Αγνοούνται έξι άνθρωπ...

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel

Στους 4 ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία "Daniel" ύστερα κι από τον εντοπισμό της σορού ενός 51χρονου κτηνοτρόφου σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ο άντρας βρέθηκε νεκρός και μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ανέσυραν τη σορό του άντρα η οποία στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενος από τον αδερφό του.

Β. Κικίλιας: Το πιο δύσκολο κομμάτι μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας - Προσπάθειες διάσωσης δεκάδων εγκλωβισμένων - Έξι οι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα

   

Στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, κατά μήκος του Ληθαίου Ποταμού, παραποτάμου του Πηνειού, ο οποίος έχει πλημμυρίσει και έχει σπάσει και το φράγμα στο Προάστιο, εντοπίζεται επιχειρησιακά το πολύ δύσκολο πεδίο, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Daniel.

Ως εκ τούτου, όπως υπογράμμισε, «τα χωριά, Προάστιο, Αγία Τριάδα, όπως και τα χωριά Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, είναι αποκλεισμένα, τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, στην Αγία Τριάδα βρίσκονται 20 άτομα εγκλωβισμένα ενώ αγνοούνται 6 άτομα. Στα Μεγάλα Καλύβια βρίσκονται 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, έχουν πραγματοποιηθεί 885 διασώσεις ενώ προσέθεσε ότι επιχειρησιακά, χρησιμοποιούνται πέραν των οχημάτων ειδικές σωσίβιες λέμβοι, οι οποίες συνεχίζουν από χτες τους απεγκλωβισμούς.

Όπως επισήμανε, όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του -ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση- στη Θεσσαλία, ενώ προσέθεσε ότι από την Πολιτική Προστασία επιχειρούν δυνάμεις από την 1η, 2η, 4η, 5η, 6η, 7η, 8η ΕΜΑΚ, συνολικά 195 οχήματα και 480 άτομα, ΕΜΑΚ και πυροσβέστες.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα διάσωσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κικίλιας, ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πρώτες πτήσεις, με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς μέχρι πρότινος -λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν- δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

«Θέλω να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένα μέσο, καμία ενέργεια και καμία προσπάθεια που μπορούσε ή μπορεί να γίνει, ώστε να απεγκλωβιστούν νωρίτερα και με ασφαλή τρόπο οι άνθρωποι που υποφέρουν για δεύτερο 24ωρο στην περιοχή, και δεν έγινε. Η σταδιακή βελτίωση της κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε τη χώρα μας επιτρέπει στις επόμενες ώρες να προχωρήσουμε πιο γρήγορα επιχειρησιακά. Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσοι δοκιμάζονται να ξέρουν ότι είμαστε εδώ για αυτούς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

 

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ Κ...

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ Κ...

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις