Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θανάσης Παπαδόπουλος: Βασική επιλογή μας η σύνδεση γαστρονομίας και αγροδιατροφής με τον Τουρισμό

Θανάσης Παπαδόπουλος: Βασική επιλογή μας...

'Εκανε χαιρετισμό σε ημερίδα

Χαιρετισμό στην ημερίδα «Καλάβρυτα, στους Δρόμους του Κρασιού Πελοποννήσου», απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Στο σημαντικό έργο της εταιρείας «Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε.» και στις συντονισμένες δράσεις της για την ανάδειξη της οινικής ταυτότητας της περιοχής Καλαβρύτων και την προώθηση τοπικών στρατηγικών και συνεργατικών δράσεων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα «Καλάβρυτα, στους Δρόμους του Κρασιού Πελοποννήσου», το πρωί του Σαββάτου.

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων στο πλαίσιο των Οινοξενείων 2023. Ήδη από την Παρασκευή, με την έκθεση φωτογραφίας στο Πέτρινο Κτίριο -με τίτλο «Τ’ άστρα απ’ την κορυφή του Χελμού»- και την προβολή του φιλμ «Arcadia 1900», ξεκίνησε το τριήμερο εκδηλώσεων που οργανώνει η «Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε.» στο πλαίσιο των φετινών Οινοξενείεων.

Κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα ο κ. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «εδώ και πολλά χρόνια πασχίζουμε -με πολύ καλά αποτελέσματα- ώστε η περιοχή μας να γίνει συνώνυμη της παραγωγής και προέλευσης προϊόντων με διεθνή απήχηση και διεθνή αναγνωρισιμότητα. Προϊόντων που ενσωματώνουν τα υψηλότερα κριτήρια στην παραγωγική διαδικασία και συναντούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας».

Και πρόσθεσε «ότι όταν κανείς μαθαίνει για τη φέτα Καλαβρύτων, για τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά μας, για το μέλι Καλαβρύτων, για τις μοναδικές ποικιλίες στο κρασί της περιοχής μας, για τα ζυμαρικά μας, για τα όσπρια και τα γλυκά μας, για το σύνολο των τοπικών προϊόντων μας, είναι επόμενο να θέλει να μάθει και να επισκεφθεί και τον τόπο στον οποίο παράγονται αυτά τα προϊόντα. Και εδώ ακριβώς, σ’ αυτή την εξίσωση, μπαίνει ο καταλυτικός ρόλος των Οινοξενείων τα οποία ο Δήμος Καλαβρύτων, η εταιρεία ‘Αχαΐα- Αναπτυξιακή Α.Ε.’ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας διαχρονικά στηρίζουν».

Σημειώνοντας, επίσης, την ιδιαίτερη συμβολή των Οινοξενείων στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και συνολικά στην ανάδειξη της γαστρονομίας και της αγροδιατροφής αλλά και της σύνδεσης τους με το τουριστικό προϊόν.

Την ημερίδα συντόνισε η Γενική Διευθύντρια της «Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε.» και Συντονίστρια CLLD/LEADER Ηρώ Τσιμπρή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης και ο Προϊστάμενος της Μονάδας Τοπικής Ανάπτυξης, της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Κοβάνης.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια Άγγελος Ρούβαλης, ο Περικλής Μπαλτάς εκ μέρους της «Αχάια Κλάους», ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, η Σύμβουλος Μάρκετινγκ Οινοτουρισμού Μάριαν Σπίγγου, η Tina Macris, Διευθύντρια του Mindhaus, φορέα που δραστηριοποιείται στις στρατηγικές τουριστικού μάρκετινγκ και η Μαρία Βουτσινά, Διευθύντρια του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.    

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις