Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με «μισοάδειο καλάθι» στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Με «μισοάδειο καλάθι» στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Οι εξαγγελίες του για την ακρίβεια και το μέτρο «έκπληξη»

Το «καλάθι» των μέτρων που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ, που διεξαχθεί 9-10 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν θα είναι «γεμάτο» φέτος, ενώ η ομιλία του θα έχει έντονο «άρωμα» μεταρρυθμίσεων.

Το βλέμμα της κυβέρνησης θα στραφεί στους ευάλωτους πολίτες καθώς η ακρίβεια καλπάζει με τις αυξήσεις να είναι μεγάλες κυρίως στα τρόφιμα.

 Όπως αναφέρει κυβερνητικά στελέχη, ήδη έχει υλοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ μέσα από το οικονομικό νομοσχέδιο. Ως παράδειγμα φέρνουν τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις, την δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για τα σπίτια που ασφαλίζονται για τις φυσικές καταστροφές.

Όπως αναφέρει το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open, το καλάθι του πρωθυπουργού θα είναι κυρίως μεταρρυθμιστικό με τις αλλαγές που υποσχέθηκε προεκλογικά πως θα κάνει στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, στο Δημόσιο αλλά και στη Δικαιοσύνη, με μέτρα για την επιτάχυνσή της.

Όσον αφορά τα μέτρα που θα εξειδικεύσει ο κ. Μητσοτάκης αυτά είναι:

Επέκταση του market pass έως τον Δεκέμβριο
Διερεύνηση των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης
Έκτακτη ενίσχυση για των συνταξιούχων που δεν παίρνουν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς
Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, μεταφορές, εστίαση και πολιτισμό
Υπάρχει ακόμα ένα μέτρο που συζητείται και αφορά μια έκτακτη ενίσχυση στους πυροσβέστες μετά τον αγώνα που δίνουν τους δύο τελευταίους δύο μήνες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Τέλος, όπως και κάθε φορά, αναμένεται και ένα μέτρο – έκπληξη το οποίο θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος θα αναφερθεί στην ασφάλεια μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή αλλά και στο θέμα των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για έναν «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» και τώρα στόχος είναι να παρουσιάσει βήμα - βήμα  το σχέδιο της νέας τετραετίας. 

Παράλληλα βέβαια ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θέμα της πολιτικής προστασίας, καθώς είναι εμφανές πως  χρειάζεται να γίνουν στοχευμένες κινήσεις. \

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις