Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κικίλιας: 9 απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα - "Θα σας βρούμε"

Κικίλιας: 9 απόπειρες εμπρησμού στον Αυλ...

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις φωτιές στον Αυλώνα

Αυστηρό μήνυμα προς ενδεχόμενους εμπρηστές έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης για τις φωτιές.

Ο κ. Κικίλιας απαρίθμησε τις απόπειρες εμπρησμών των τελευταίων ωρών, κατά τις οποίες όπως είπε, οι αρχές εντόπισαν συνολικά 9 περιστατικά, και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι "δεν θα γλιτώσουν" οι υπαίτιοι.

Ο υπουργός έκανε λόγο για "αλητήριους που απειλούν ζωές". "Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ είπε πως αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν να εμπλέκεται στα περιστατικά.

Σημειώνεται πως έχουν σημειωθεί πέντε προσαγωγές για εμπρησμό, τρεις στον Αυλώνα και δύο στο Μενίδι. Ο ένας εξ αυτών είναι 45χρονος κάτοικος Αυλώνα που εξετάζεται ως ύποπτος.

Αναλυτικά η δήλωση Κικίλια:
"Την ώρα που οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια  και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού:

8.13. περιοχή Αυλώνα πρώτη προσπάθεια, 8.57, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9.47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10.51. βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12.02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτο αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί ημιφορτηγό που εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής, η αστυνομία και η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλυτώσετε. Θα σας βρούμε. Θα λογοδοτήσετε στην δικαιοσύνη".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις