Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Πάρνηθα: Νέα εστία από Αυλώνα προς Πάρνηθα- Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και μεγάλη καταστροφή

Φωτιά στην Πάρνηθα: Νέα εστία από Αυλώνα...

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Πάρνηθα, με την κατάσταση ωστόσο να παραμένει δύσκολη.

ΝΕΟΤΕΡΟ Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στον Αυλώνα, αυτή τη φορά στη θέση Άγιος Γεώργιος. Oi πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα καθώς το μέτωπο κινείται προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας,όπως μετέδωσε το Open.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Πάρνηθα, όπως αναφέρεται με την κατάσταση ωστόσο να παραμένει δύσκολη. 

«Εμφανώς βελτιωμένη» χαρακτηρίζει το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης σε δηλώσεις του στο Open. O κ. Κόκκαλης τονίζει ότι η πυρκαγιά είναι μακριά πλέον από τους Θρακομακεδόνες και εκφράζει την πεποίθηση ότι τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, λιγότερο ισχυροί όμως από χτες, κάτι που βοήθησε το έργο της κατάσβεσης στην Πάρνηθα.

Η πυρκαγιά, αυτή την ώρα, παρουσιάζει βελτίωση με τις φλόγες να είναι 10 χιλιόμετρα από το καζίνο ενώ ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές ώστε να κατασβέσουν τις αναζωπυρώσεις, καθώς τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά και φούντωσαν το πύρινο μέτωπο ενώ στη μάχη από σήμερα το πρωί έχουν «ριχθεί» και τα εναέρια μέσα και ο Στρατός.

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε πως η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, όμως δεν μπορεί να εκφράσει ακόμη αισιοδοξία καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, λίγο μετά στις 3 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά ήταν σε ύφεση ξεκίνησαν να φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι που προκάλεσαν μεγάλη αναζωπύρωση. Το μέτωπο αυτή την ώρα εντοπίζεται στα αριστερά της Πάρνηθας με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

   Παράλληλα στις 03:58 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες τα σπίτια τους.

   Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημερας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

H Πάρνηθα είναι ένας από τους πνεύμονες της Αττικής και η ζημιά δεν είναι μόνο στο ότι χάθηκαν εκτάσεις με φυσική βλάστηση, θα επιβαρυνθεί γενικα το περιβάλλον της Αττικής είπε ο Ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Γιώργος Παπαρουσόπουλος, μιλάει στην ΕΡΤ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις