Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Λαζάνια με θαλασσινά- Η γρήγορη και εύκολη συνταγή

Λαζάνια με θαλασσινά- Η γρήγορη και εύκολη συνταγή

Ένα παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας

Τα λαζάνια είναι ένα υπέροχο κλασικό πιάτο της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας και η εκδοχή των θαλασσινών μπορεί να είναι μια τέλεια εναλλακτική για ένα μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα.

Δεν είναι δύσκολο πιάτο ακόμα κι αν η προετοιμασία της μπεσαμέλ θέλει λίγη προσοχή.

Μία απλή και γρήγορη συνταγή.

 Η συνταγή – Υλικά για 4 άτομα
600 γρ φρέσκα λαζάνια
300 γρ φρέσκο σολομό ήδη καθαρισμένο
300 γρ γαρίδες καθαρισμένες
μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
40 γρ βούτυρο
τρία ποτήρια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
μια πρέζα μοσχοκάρυδο
ένα μικρό ποτήρι κονιάκ
μαϊντανός
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και λευκό πιπέρι
Μέθοδος
Κόβουμε τον σολομό σε αρκετά λεπτές φέτες και τις απλώνουμε σε ένα τηγάνι, περιχύνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, ρίχνοντας μέσα το κονιάκ έπειτα από δύο λεπτά, το οποίο θα αφήσετε να εξατμιστεί σε πιο ζωηρή φωτιά.
Συνεχίζουμε με την κλασική συνταγή μπεσαμέλ: λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και όταν λιώσει προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να αποφύγουμε το σχηματισμό σβώλων και φρυγανίζουμε το αλεύρι για ένα με δύο λεπτά. Ρίχνουμε ένα μικρό μέρος από το πολύ ζεστό –αλλά όχι βραστό– γάλα στο φρυγανισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε ζωηρά να απορροφηθεί το γάλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γάλα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πάντα συνεχώς. Τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε ένα πασπάλισμα μοσχοκάρυδο, μια πρέζα αλάτι και το κάρυ.
Βράζετε τα ορθογώνια ζυμαρικά για δύο λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια πετσέτα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και σχηματίζετε μια στρώση ζυμαρικών, σκεπάζετε με το σολομό και τη μπεσαμέλ, ανοίγετε άλλη μια στρώση ζυμαρικών και τη σκεπάζετε με τις γαρίδες και τη μπεσαμέλ.
Εναλλάσσετε τις στρώσεις μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά, ολοκληρώνοντας με τα ζυμαρικά πασπαλισμένα με λίγη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε -αν θέλουμε- με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life