Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο θάνατος της vegan influencer από τη Ρωσία και οι κίνδυνοι των ακραίων προγραμμάτων διατροφής

Ο θάνατος της vegan influencer από τη Ρω...

Η Zhanna Samsonova τρεφόταν αποκλειστικά με τροπικά φρούτα και χυμούς και είχε «κόψει» το νερό εδώ και 6 χρόνια

Η θλιβερή είδηση του θανάτου μιας Ρωσίδας Vegan blogger και influencer ηλικίας μόλις 39 ετών δε θα περνούσε σίγουρα απαρατήρητη.

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, οι διατροφικές συνήθειες της εν λόγω influencer  έρχονται στο προσκήνιο, με την υπόθεση ότι θα μπορούσαν να έχουν μερίδιο ευθύνης στο θάνατό της.

Η Zhanna Samsonova τρεφόταν αποκλειστικά με τροπικά φρούτα και χυμούς, ενώ είχε αποκλείσει από τη διατροφή της το νερό τα τελευταία έξι χρόνια. Καυχιόταν μάλιστα ότι είχε κόψει τελείως το αλάτι, το λάδι και την πρωτεΐνη από τη διατροφή της, προωθώντας τη νηστεία ως τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών, μεταξύ τους και η Covid-19.Ήδη ορισμένα καμπανάκια μη ορθών διατροφικών συνηθειών ξεκινούν να χτυπούν.

Παρόλα αυτά, η επίσημη αιτία θανάτου της Zhanna Samsonova, ο οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ένα νοσοκομείο στη Μαλαισία στις 21 Ιουλίου, δεν έχει ανακοινωθεί. Η μητέρα της υποστηρίζει ότι στην απώλεια της ζωής της συνέβαλε σε μια «μόλυνση με συμπτώματα που μοιάζουν με της χολέρας», όμως οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι η 39χρονη είχε αποστεωθεί από τις ακραίες διατροφικές της συνήθειες, που απέκλειαν ακόμη και πολλές ομάδες «επιτρεπόμενων» vegan τροφών όπως οι ξηροί καρποί, και πέθανε από ασιτία.

Vegans Vs Vegeterians

Όλο και πληθαίνουν πλέον οι άνθρωποι που υιοθετούν μια χορτοφαγική ή και vegan διατροφή, είτε για λόγους υγείας, είτε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων. Οι χορτοφάγοι συνήθως τρέφονται με αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, έχοντας αποκλείσει αποκλειστικά την κατανάλωση κρέατος. Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που τρέφονται με ψάρια και θαλασσινά και λέγονται pescatarians.

Οι vegans, από την άλλη, έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους εξ ολοκλήρου τα ζωικά προϊόντα -από το κρέας μέχρι τα γαλακτοκομικά και τα αυγά- και τρέφονται αποκλειστικά με φυτικές πηγές τροφίμων. Αντίστοιχα, όμως, πρόκειται και για έναν τρόπο ζωής, καθώς στην καθημερινότητά τους δεν περιλαμβάνεται κανένα προϊόν που προέρχεται από κάθε μορφή εκμετάλλευσης, κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων όπως είναι τα δερμάτινα παπούτσια και ρούχα, τα μάλλινα, τα μεταξωτά αλλά και τα καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις