Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Bloomberg: Ο ακραίος καύσωνας επιστρέφει τον Αύγουστο

Bloomberg: Ο ακραίος καύσωνας επιστρέφει...

Τι λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς

Ο Ιούλιος ο οποίος μόλις αποχαιρέτησε, ήταν ένας από τους πιο θερμούς μήνες με έναν καύσωνα διαρκείας που ταλαιπώρησε και την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται, όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για λίγη δροσιά στον Αύγουστο, ο οποίος έκανε σήμερα την είσοδό του.

Η Μεσόγειος εύχεται θερμοκρασιακά ο Αύγουστος να είναι ομαλότερος, αλλά τα μετεωρολογικά μοντέλα θα δείξουν αν θα γίνουν οι ευχές πραγματικότητα.

 Τα μοντέλα για τον μήνα ίσως δείχνουν την επιστροφή του καύσωνα μετά τις 15 Αυγούστου, προβλέπει στο Bloomberg η Σαμάνθα Μπέρτζες, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus. Η πρόβλεψή της είναι ότι μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης θα είναι υγρό και με ανέμους στις αρχές Αυγούστου, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από το κανονικό.

 Το δεύτερο μισό του μήνα, πάντως, η θερμοκρασία θα είναι πάνω από το μέσο όρο στην Ισπανία, τη νότια Ιταλία και την Ελλάδα, με μια προοπτική να δούμε για άλλη μια φορά τιμές κοντά στο μέγιστο όλων των εποχών.

Μέσα στον Ιούλιο η Σαρδηνία στην Ιταλία άγγιξε το ευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας με τιμές που ξεπέρασαν τους 48 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει η πιθανότητα αυτό το ρεκόρ να ξεπεραστεί.

Τις προβλέψεις της Σαμάνθα Μπέρτζες σχολίασε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, που παρέθεσε τις αποκλίσεις των θερμοκρασιών, όπως τις καταγράφουν τα μοντέλα για τις τέσσερις εβδομάδες του Αυγούστου.

Εξηγεί ο ίδιος ότι «δεν υπάρχει καν ισχυρό σήμα για καύσωνα στα νότια της Ευρώπης» και διευκρινίζει ότι η Μπέρζες «δήλωσε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, όχι όμως ότι θα γίνει». «Δεν δικαιολογείται από τους χάρτες», καταλήγει.

Εν τω μεταξύ, έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα από τον παρατεταμένο καύσωνα του Ιουλίου, ο υδράργυρος θα ανέβει ξανά στους 40 βαθμούς Κελσίου προς τα τέλη της εβδομάδας στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Την Τετάρτη αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας έως 39°C, ενώ την περίοδο Πέμπτη έως Σάββατο θα έχουμε κορύφωση της ζέστης, με τον υδράργυρο να δείχνει έως και 41°C.

Νέα πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή 06/08.

Οι περιοχές που θα δουν 40αρια είναι:

– Τρίκαλα,

– Καρδίτσα,

– Λάρισα,

– Φθιώτιδα,

– Βοιωτία,

– Εύβοια.

Αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς θα αντιμετωπίσουν οι:

– Ανατολική Θεσσαλία,

– Ανατολική Στερεά,

– Εύβοια,

– Ανατολική Πελοπόννησος,

– Κυκλάδες,

– Δωδεκάνησα,

– Νότια Κρήτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις