Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την απόσυρση Πατούλη

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την απόσυρση Πατούλη

“Ευχαριστώ όσους δεν στηρίξαμε, με αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν την επιλογή μας” δήλωσε ο πρωθυπουργός

Έμμεση αναφορά στην απόσυρση της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής στον Νίκο Χαρδαλιά, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ευχαριστώ όσους δεν στηρίξαμε, με αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν την επιλογή μας”, δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κατά την εκδήλωση παρουσίασης μίας άλλης γαλάζιας υποψηφιότητας στις περιφερειακές εκλογές, αυτής του Αλκιβιάδη Στεφανή, για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε έτσι μήνυμα τόσο στον κ.Πατούλη, όσο και στο Σωτήρη Νίκα, ο οποίος επίσης είχε αποσυρθεί χωρίς καν να θέσει υποψηφιότητα, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς η ΝΔ ήθελε να δώσει το χρίσμα στον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Πτωχό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έντονο παρασκήνιο, μετά το θόρυβο με το ζεϊμπέκικο Πατούλη στο Ζάππειο. σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η στήριξη της ΝΔ στον κ.Χαρδαλιά στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική. Στη συνέχεια και καθώς αρχικά ο περιφερειάρχης Αττικής διαμήνυε πως θα ήταν ούτως ή άλλως υποψήφιος, το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, διαμήνυσε ουσιαστικά στον κ.Πατούλη να αποσυρθεί και προανήγγειλε ότι θα του πάρει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.

“Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση η προσφορά του Γιώργου Πατούλη και στην αυτοδιοίκηση και στο κόμμα είναι σημαντική. Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος. Και βέβαια είναι αυτονόητοι ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά”, δήλωσε ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πατούλης συσκέφθηκε με συνεργάτες του και τελικά αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητα του, υπογραμμίζοντας με τη σχετική δήλωση του τον κομματικό πατριωτισμό του.

“Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η ΝΔ είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα”, δήλωσε ειδικότερα μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής.

Με την απόσυρση Πατούλη η ΝΔ γλυτώνει λοιπόν έναν εμφύλιο στην περιφέρεια Αττικής, όπως είχε γλυτώσει και στην περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς έκανε πίσω ο κ. Νίκας. Η ΝΔ όμως έχει να αντιμετωπίσει δύο άλλους αντάρτες στις περιφερειακές εκλογές:

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατεβαίνει “αντάρτης” ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, τον οποίο η ΝΔ διέγραψε καθώς είχε ανακοινώσει στήριξη στο νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι την υποψηφιότητα Αμανατίδη στηρίζει σημαντικός αριθμός γαλάζιων εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων.

Ενώ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ξανά τον Κώστα Μουτζούρη, που όχι μόνο είχε κατέβει ως αντάρτης το 2019 κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της Χριστιάννας Καλογήρου, αλλά είχε δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση με το μεταναστευτικό, με αποκορύφωμα το περίφημο βίντεο στο οποίο δήλωνε ευθαρσώς “να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός”. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο κ.Μητσοτάκης μίλησε απόψε στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του κ.Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο.

"Αισθάνομαι πολύ άνετα με την επιλογή μας να στηρίξουμε τον Αλκιβιάδη Στεφανή" δήλωσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας θα έχει την πλήρη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στις περιφερειακές εκλογές.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις