Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανσέληνος: Απόψε το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς - Οι εκδηλώσεις στην Δυτική Ελλάδα

Πανσέληνος: Απόψε το μεγαλύτερο φεγγάρι ...

Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι

Ο Αύγουστος κάνει πρεμιέρα με το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς. Την Τρίτη 1 Αυγούστου, θα μπορούμε να απολαύσουμε την πανσέληνο που θα είναι πιο φωτεινή και εντυπωσιακή από άλλες φορές.

Αλλά και στο τέλος του μήνα, ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με μία ακόμα πανσέληνο στις 31 του μηνός.

Η πανσέληνος ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» και φαίνεται να έχει πάρει το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι -γνωστό και ως μουρούνα.

Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου που φέτος θα ανατείλει δύο φορές: την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις δύο νύχτες της Πανσελήνου, Τρίτη 1η και Πέμπτη 31 του μηνός, αλλά και στις 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα.

Περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά. Άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο (20.00-24.00).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

 

Οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο στην Δυτική Ελλάδα

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ To Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. (από 20:00 έως 24:00)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Ο Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ Ο Χώρος και το Μουσείο θα ανοίξουν για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 24.00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ Ο Χώρος θα ανοίξει για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 24.00

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων Μουσείου

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ "Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης.
(από 20:00 έως 24:00)"

ΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ Μουσική παράσταση ‘Τραγουδώντας την ποίηση από τον Σολωμό στον Γκάτσο’ με το συγκρότημα ‘Τα Χρώματα της Ήλιδας’

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ "Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης.
(από 20:00 έως 24:00)"

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ "To Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης.
(από 20:00 έως 24:00)"

ΘΕΑΤΡΟ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ Μουσική Εκδήλωση σε Συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις