Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Κατέθεσε ερώτηση η Σία Αναγνωστοπούλου

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα:  Κατέθεσε...

Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Ερώτηση για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σια Αναγνωστοπούλου στον Υπουργό Υποδομών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που συνέβη χθες Κυριακή 23/7 μετά από κατάρρευση γέφυρας στα Μποζαΐτικα Πατρών.

Η κ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει πως το εργατικό δυστύχημα  που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό, τραυματίες και άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό εγκλωβισμένων, συνέβη  το μεσημέρι της Κυριακής, στις 12.57μμ., όπου εκτελούνταν εργασίες χωρίς μέτρα ασφαλείας και  χωρίς κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων. Κυρίως όμως η εταιρεία «ΑΒΑΞ Α.Ε.» που είχε αναλάβει την επισκευή της γέφυρας διενεργούσε τις εργασίες Κυριακή με καύσωνα, ενώ υπήρχε απαγόρευση εργασιών εκείνες τις ώρες.

Επειδή οι υπεύθυνοι της τραγωδίας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λογοδοτήσουν και δεν πρέπει να συγκαλυφθεί για ακόμη μία φορά ένα δυστύχημα με τραγικές συνέπειες, η βουλευτής θέτει μια σειρά ζητημάτων στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν και γιατί δεν έπαψαν οι εργασίες στη γέφυρα το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ είχαν απαγορευτεί λόγω καύσωνα; Ήταν ενήμερο το υπουργείο ότι η γέφυρα παρουσίαζε τεράστια προβλήματα στατικότητας που την καθιστούσαν άκρως επικίνδυνη και τι μέτρα είχε πάρει; Υπήρχαν μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση; Έλεγχε κάποιος προϊστάμενος αν υπήρχαν άνθρωποι κάτω από τη γέφυρα; Γιατί οι αρμόδιοι δεν είχαν απαγορεύσει κάθε πρόσβαση στον χώρο σε ακτίνα αρκετών μέτρων, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης δυστυχήματος; Και τέλος, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια  της κατάρρευσης της γέφυρας;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις